Κ. Βελόπουλος: "Πείτε ότι δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και να πάμε σε εκλογές" | PellaNews

Κ. Βελόπουλος: "Πείτε ότι δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και να πάμε σε εκλογές"

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση του σ/ν Υπουργείου Τουρισμού, με θέμα: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού».

Τα σημεία αυτά εστάλησαν από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος:

"Να ξεκινήσω από την Σερβία. ΟΙ Σέρβοι είναι ένας λαός πονεμένος, υπερήφανος, ένας ομόδοξος λαός. Εμείς ως Ελληνική Λύση έχουμε μια άποψη για τις ορθόδοξες χώρες. Και αυτή έχει να κάνει με την δημιουργία ορθόδοξου τόξου, στο πλαίσιο των κοινών συμφερόντων. Με τους Σέρβους κατά το παρελθόν πολεμήσαμε μαζί, στους βαλκανικούς πολέμους. Πάντα ήμασταν σύμμαχοι. Και τώρα που έχουμε τα προβλήματα με την Τουρκία και τον Ερντογάν και τον νέο-οθωμανισμό του, θεωρούμε ότι ένα ορθόδοξο τόξο θα μπορούσε να υπερκεράσει το οθωμανικό τόξο που έχει δημιουργήσει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια. Γιατί μην γελιόμαστε η Αλβανία είναι σύμμαχος με την Τουρκία.

Το ορθόδοξο τόξο μπορεί να εμπεριέχει και τον θρησκευτικό τουρισμό. Μπορούμε να αντλούμε δις. ευρώ από τον θρησκευτικό τουρισμό. Ιδιαίτερα από το Αγ. Όρος. Οι Ρώσοι μπορούν να δίνουν κεφάλαια και να έρχονται στην Χαλκιδική και το Αγ. Όρος αλλά χρειάζονται υποδομές. Δείτε το λιμάνι στην Ουρανούπολη που είναι σε άθλια κατάσταση. Και το λέω γιατί πρόπερσι ήταν στο Αγ. Όρος ο τρίτος σε ισχύ τραπεζίτης της Ρωσίας εκεί. Επίσης, έχει υποβληθεί αίτημα στον κ. Χαρδαλιά από την Μονή Χιλανδαρίου, που είναι σερβικό μοναστήρι και δεν μπορούν να πάρουν εργάτες. Γιατί δεν μπορούν να πάρουν Αλβανούς λόγω των προβλημάτων με το Κοσσυφοπέδιο. Πρέπει όμως να κάνετε κάτι γιατί το μοναστήρι πριν από λίγα χρόνια κάηκε ολοσχερώς και οι άνθρωποι χρειάζονται εργάτες. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα το δει το θέμα. Μακάρι να υλοποιηθεί. Και μην ξεχνάμε ότι όλοι οι πατριάρχες της Σερβίας είναι φιλέλληνες. Όλοι! Έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα. Στην Θες/νίκη. Βέβαια θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα, γιατί αυτά είναι λεφτά και η χώρα τα χρειάζεται.

Πάμε και στα υπόλοιπα…..

Θα πρότεινα να αφήσετε στην άκρη τον κινεζικό κινηματογράφο. Αυτό που χρειαζόμαστε από την Κίνα είναι επενδύσεις. Χρειαζόμαστε λεφτά και αυτά μπορούν να αποκτηθούν μόνο με επενδύσεις. Και επιτέλους να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε. Έχουμε έναν κόσμο όπου συγκρούονται τα συμφέροντα. Έχουμε συνεχεις συγκρούσεις Κίνας – ΗΠΑ – Ρωσίας και τελευταία αναδύεται και η Γερμανία. Οι Γερμανοί είναι έξυπνοι όμως γιατί πάνε και με την Ρωσία και τις ΗΠΑ, ενώ εμείς πάμε μόνο με τις ΗΠΑ. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε.

Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αντιγράψουμε το Ισραήλ. Σε όλους τους τομείς. Από τον πρωτογενή τομέα, όπου έχει εξαγώγιμο προϊόν 115 δις ενώ εμείς έχουμε μόνο 15 δις, μέχρι το μοντέλου της επιβολής του νόμου και της τάξης, αφού βρίσκεται σε παρόμοια θέση με εμάς, έχοντας γύρω του όλο εχθρικές χώρες. Ας κάνουμε συμφωνίες με το Ισραήλ. Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα έχουν όλες μια αντίληψη υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. Αλλά να σας θυμίσω ότι οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν σύμμαχοι της Τουρκίας. Ας πάρουμε τεχνογνωσία από το Ισραήλ στον πρωτογενή τομέα. Εμείς ακόμα και σήμερα δεν έχουμε τράπεζα σπόρων, ενώ αυτοί κάνουν υβρίδια σπόρων και κάνουν εξαγωγές. Και μιλάμε για το Ισραήλ που ήταν ένα κομμάτι ερήμου! Επίσης, ας αντιγράψουμε το νόμο για την μετανάστευση που είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Αντ’ αυτού εσείς μιλάτε για τον ισραηλινό κινηματογράφο. Τι να τον κάνουμε τον κινηματογράφο;

Και για να αναφερθώ στην ισλαμοφοβία. Εμείς ως Ελληνική Λύση καταθέσαμε πρόταση νόμου για την χριστιανοφοβία. Και το κάναμε αυτό γιατί υπάρχει ένα ιδιότυπος ρατσισμός έναντι των Ελλήνων. Οι Έλληνες σήμερα υπόκεινται σε διωγμούς λόγω της θρησκείας τους. Βρίζει κάποιος τον Χριστό και την Παναγία και δεν υφίσταται καμμία τιμωρία ενώ αντίθετα αν βρίσει τον Αλλάχ και το κοράνι θα τιμωρηθεί αυστηρότατα. Και θα ήθελα πραγματικά να δω πόσοι από τη ΝΔ θα αποδεχθούν αυτό το νόμο. Και επαναλαμβάνω ότι το κάναμε γιατί είμαστε υπέρ της ισονομίας και της ισοδικίας.

Πάμε και στον κορωναϊό για τον οποίο έχει οριστεί να γίνει εδώ στο κοινοβούλιο ομιλία την Δευτέρα. Να δούμε λοιπόν τι έλεγε ο κ. Τσιόδρας: Μάρτιος: τα παιδιά κολλάνε εύκολα κορωναϊό. Απρίλιος: τα παιδιά δεν κολλάνε εύκολα κορωναϊό. Μάϊος: τα παιδιά θεραπεύουν τον κορωναϊό. Ιούνιος: τα παιδιά της γειτονιάς σου με πειράζουνε…. Και τώρα υποχρεώνει τα παιδιά να φορέσουν μάσκα. Πώς θα βάλουμε σε 12χρονα παιδιά μάσκα; Ξέρετε τι λέει ο ΠΟΥ για τις μάσκες στα παιδιά; Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΟΥ οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί πως δεν πρέπει να φορέσουν μάσκες παιδιά κάτω των 5-6 ετών. Στα παιδιά 6 – 11 ετών εξετάζεται ο αντίκτυπος της χρήσης μάσκας τόσο στη μάθηση όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη. Υπάρχουν δηλαδή επιπτώσεις. Και εσείς αποφασίζετε ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορέσουν μάσκες. Το σπουδαιότερο είναι πως η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση ευρωπαΪκής χώρας η οποία έχει τα αυστηρότερα μέτρα επιβολής της χρήσης μασκών. Πείτε μου εσείς μια χώρα της Ευρώπης στην οποία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Τι θέλετε να κάνετε με τη χώρα; Την κάνετε πειραματόζωο; Την κάνατε πειραματόζωο με τα μνημόνια θα την κάνετε και με τις μάσκες; Πέραν τούτου όμως, υπάρχει και το ζήτημα με την γνωστή εταιρεία που πουλά τις μάσκες. Πάνω στην συσκευασία των μασκών η εταιρεία αναγράφει το εξής: το προϊόν δεν προσφέρει προστασία στον χρήστη από τον ιό. Πιθανόν να προσφέρει μερική προστασία. Επιπλέον, αφού αποκλείσατε τις άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες κατασκευής μασκών, δώσατε τελικώς με απ’ ευθείας διαγωνισμό την προμήθεια σε συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία προσέφερε τιμή 0,78 ευρώ / μάσκα. Μιλάμε για 6,2 εκατ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση, όταν στην αγορά υπάρχει τιμή 0,40 ευρώ / μάσκα. Αυτό είναι τεράστιο σκάνδαλο και θα το βρούμε μπροστά μας. Η εταιρεία αυτή ανήκει σε κάποιον κ. Χούμπαβλη. Και εσείς κάνετε νόμους στο πόδι. Πήρατε απόφαση μέσα στη νύχτα. Σαν τους κλέφτες. Παραλάβατε τους φακέλους των εταιρειών και μετά 3 ώρες δώσατε πρωτόκολλο. Και γιατί ορίσατε τόσο σύντομες ημερομηνίες; Ποιά εταιρεία θα παραδώσει τόσες μάσκες μέσα σε 5 ημέρες; Μα είναι φυσικό αφού τις είχε έτοιμες. Και μετά λέτε ότι τον έλεγχο τον έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ. Και την ΚΕΔΕ ποιος την ελέγχει; Η ΝΔ! Ωραία!

Πάμε και στην κ. Κεραμέως. Της ήρθε να βάλει στα σχολεία το cheerleading. Έβγαλε ο Παπανδέρου το 1982 τις ποδιές από τα σχολεία και σήμερα εσείς βάζετε τα παιδιά να ξεβρακώνονται. Γιατί όλοι ξέρουμε τι είναι το cheerleading. Αντί να λύσετε τα προβλήματα που υπάρχουμε με τις σχολικές αίθουσες για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά από τον κορωναϊό. Πού είναι οι δημοτικοί χοροί οι ελληνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις από τα σχολεία μας; Θα παίρνετε τα παιδιά και θα τα κάνετε μαζορέτες; Μα δεν έχετε καμμία ντροπή;

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην Τουρκία, η οποία χθες έδωσε  τη δυνατότητα στον ρωσικό στόλο να προχωρήσει σε άσκηση μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Δηλ. μία νατοϊκή δύναμη συνεργάζεται με την Ρωσία και κάνει κοινές ασκήσεις. Και αναρωτιέμαι η κυβέρνηση θα πάει τώρα στο ΝΑΤΟ να ζητήσει να διωχθεί η Τουρκία; Θα καταγγείλει την Τουρκία γιατί παραβιάζει την πολιτική του ΝΑΤΟ; Βγήκε ο Πάϊατ και είπε ότι η Ελλάδα είναι το ανάχωμα στην κάθοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο. Ποιος το νομιμοποιεί αυτό που είπε ο Πάϊατ; Πώς είναι δυνατόν να τα λέει αυτά; Η κυβέρνηση δεν πρέπει να τον καλέσει στον υπουργείο εξωτερικών και να του επιδώσει διάβημα; Είναι δυνατόν να μιλά για την χώρα μας ο πρέσβης των ΗΠΑ;

Και έχουμε από την άλλη τα ΜΜΕ, που τα ταΐσατε με εκατομμύρια και μας έχουν τρελλάνει στη μονομανία. Συνεχώς βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα να εκφράζουν τις ίδιες εμμονές και τις ίδιες ιδέες: Έχουμε τη φοβία του κορωναϊού και το μεγάλο τουρκικό κράτος. Και υπάρχει ένα συγκεκριμένο κανάλι, το οποίο παρουσιάζει πόσο καλή ήταν η Τουρκία στο παρελθόν και πόσο ισχυρή είναι τώρα. Για το Τυμπάκι Ηρακλείου όπου 100 Πακιστανοί έναν μαύρο στο ξύλο έναν Έλληνα δεν έγινε ούτε μία αναφορά. Αν γινόταν το αντίστροφο, αν 100 φασισταριά κυνηγούσαν έναν αλλοδαπό θα γινόταν της τρελλής. Για το Αττικό Νοσοκομείο όπου ένας Αλβανός 55 ετών πήγε να μαχαιρώσει μια νοσοκόμα κανένα κανάλι δεν αναφέρθηκε στην εθνικότητα του δράστη. Σώνει και καλά να αφαιρεθεί η είδηση για την εθνικότητα. Όχι. Δεν είναι σωστό αυτό. Πρέπει να λέμε τι είναι ο καθένας και γιατί το έκανε αυτό που έκανε. Αλλά έχουμε τον πρωθυπουργό που κατά δήλωση του ιδίου είναι μπολιασμένος και θέλει να κάνει το ίδιο και στην κοινωνία. Δεν μπορείς όμως να το κάνεις αυτό με λαούς που έχουν άλλα έθιμα και παραδόσεις. Δεν μπορώ εγώ να μπολιαστώ με αυτόν που κάνει τις κλειτοριδεκτομές ή που βάζει την γυναίκα στην άκρη και δεν της αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα ή που θεωρεί ότι κάθε άντρας μπορεί να έχει 7 γυναίκες.

Και για να σας αποδείξω πόσο ίδιοι είστε, γιατί μιλάμε για μια τρόϊκα εσωτερικού αποτελούμενη από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, θα σας θυμίσω δηλώσεις που έχουν γίνει από πολιτικούς και των τριών παρατάξεων σε σχέση με τα εθνικά και τους γείτονές μας. «Ο αέρας πήρε τη σημαία», «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα», «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», «Να μην είμαστε μοναχοφάηδες», «Κοτζάμ Τουρκία να μην έχει ΑΟΖ;» «Αν το ΌρουτςΡέϊς έκανε έρευνες δεν με ενδιαφέρει». Και τα τρία κόμματα συμπλέετε σε μία τακτική για να μας σύρετε σε διάλογο. Και ο διάλογος αυτός θα αφορά την εθνική μας κυριαρχία. Μα δεν μπορεί να γίνει αυτό από μία σοβαρή κυβέρνηση. Αλλά αν ήσασταν σοβαρή κυβέρνηση δεν θα δίνατε μειωμένη επήρεια, ούτε θα δεχόσαστε να παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία μας από τους γείτονες. Εκτός αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά. Αν δεν μπορείτε πείτε το. Πείτε ότι δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και να πάμε σε εκλογές".