ΜέΡΑ25 για ύφεση: "Ανεύθυνη και ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την κατάσταση" | PellaNews

ΜέΡΑ25 για ύφεση: "Ανεύθυνη και ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την κατάσταση"

Σχετικά με την ύφεση έκανε τοποθέτηση του το κόμμα του "Μετώπου Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής" (ΜέΡΑ25), που επιτίθεται στην κυβέρνηση. Η τοποθέτηση έχει ως εξής:

Ήδη από τον Μάρτιο, όταν η κυβέρνηση αιθεροβατούσε ότι δεν θα υπάρξει ύφεση ή θα είναι πολύ μικρή ακόμα και αν υπάρξει, το ΜέΡΑ25 επεσήμαινε ότι η χώρα είχε εισέλθει σε υφεσιακή πορεία πολύ πριν από την εμφάνιση της πανδημίας και προειδοποιούσε ότι με την προσθήκη των επιπτώσεων της πανδημίας η ύφεση θα βαθύνει κι άλλο και θα καταγράψει διψήφιο ποσοστό το 2020.

Παράλληλα, καλούσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την καραντίνα, προετοιμαζόμενη και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την οικονομία και τους πολίτες.

Η ανακοίνωση του ποσοστού ύφεσης κατά το 2ο τρίμηνο που καταγράφηκε στο -17,1% του ΑΕΠ, (εμείς μετράμε με βάση τις τρέχουσες τιμές, δηλαδή τα ευρώ που (δεν) θα έχει ο κόσμος στην τσέπη του, όχι με βάση τα βολικά επικοινωνιακά μαγειρέματα) δυστυχώς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΜέΡΑ25 και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη και ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση.