Ο “άγνωστος” Νίκος Ανδρουλάκης: Η κυριαρχία στην Πέλλα και "οι φίλοι του στο Νομό" | PellaNews

Ο “άγνωστος” Νίκος Ανδρουλάκης: Η κυριαρχία στην Πέλλα και "οι φίλοι του στο Νομό"

Καθαρή νίκη και στην Πέλλα κατέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ανακοίνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ. Ο Ευρωβουλευτής κατάφερε να συγκεντρώσει στην Πέλλα 1059 ψήφους έναντι 735 του Γιώργου Παπανδρέου και 633 του Ανδρέα Λοβέρδου. Απεναντίας 222 ψήφους συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης, 105 ο Παύλος Χριστίδης και 49 ο Παύλος Γερουλάνος. 

Η πρωτιά  του Νίκου Ανδρουλάκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που συσπηρώθηκαν γύρω από τον Ευρωβουλευτή. Συγκεκρίμενα τον προεκλογικό αγώνα του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πέλλα είχε αναλάβει ο Παντελής Μάρκου. Βέβαια κοντά στον Νίκου Ανδρουλάκη παραμένει πάντα και ο Αντώνης Ξυλουργίδης αλλά και ο Νίκος Παρούτογλου από την Αλμωπία. Μάλιστα εκτός από τους προαναφερθέντες προσωπική φιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει και ο Γιάννης Κετικίδης, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Αλμωπίας έμεινε μακριά από την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση του ΚΙΝΑΛ.   

Βέβαια κανένας δεν μπορεί να "ξεγράφει" την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί δυνατά  ερίσματα στην Πέλλα αλλά και "πυρήνες" του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όπως δήλωνουν είναι έτοιμοι για την ανατροπή, άλλωστε και οι τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποδείξει πως το αποτέλεσμα παραμένει ρευστό. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμαχίες που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες. 

Τι δεν ξέρουμε για την προσωπική του ζωή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας πολιτικός ο οποίος προτιμά να απασχολεί με τις πολιτικές του δράσεις και όχι με την προσωπική του ζωή. Ωστόσο, είναι ένας άνδρας ο οποίος αγαπά πολύ την οικογένεια του και έχει λατρεία στον 10χρονο γιο του, Μαρίνο. Ο ευρωβουλευτής γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1979 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο πρόγραμμα “Νέα Υλικά και Περιβάλλον“. Από μικρός είχε δείξει ενδιαφέρον για τα κοινά και σύμφωνα με τον ALPHA, ο πατέρας του στήριζε πολύ θερμά των Κώστα Σημίτη.

Με την Ελένη Ψαρρού και μητέρα του γιου του, είχε κάνει στο παρελθόν σύμφωνο συμβίωσης αλλά μετά από λίγο καιρό αποφάσισαν να τραβήξουν άλλους δρόμους.

Η οικογένεια του – η μητέρα του Πόπη και η αδερφή του Μαρία – είναι πάντα στο πλευρό του και στηρίζουν τον ίδιο και τις επιλογές του χωρίς να απασχολούν ενώ ιδιαίτερη αδυναμία είχε στη θεία του και αδερφή του πατέρα του η οποία ήταν γιατρός και έφυγε από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η συγκεκριμένη απώλεια του στοίχισε πολύ.