Στο ΥΜΑΘ έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με βουλευτές | PellaNews

Στο ΥΜΑΘ έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με βουλευτές

Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έφτασε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Της Χριστίνας Μισιρλή

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας.

Ο κ. Μητσοτάκης πριν ξεκινήσει τις συσκέψεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς θα έχει συνάντηση με τους “γαλάζιους” του κόμματος της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές έφθασαν από νωρίς στο υπουργείο και περίμεναν την άφιξη του Πρωθυπουργού.

Κατά την άφιξη του στο υπουργείο τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι το εξής:

Στις 12:00 σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Θα απουσιάζουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Παπαθανάσης οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα μετά την επαφή τους με θετικό κρούσμα Covid-19.

Στις 12:45 σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ. Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και οι κ. Γεωργιάδης, Δήμας, Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

Στις 14:00, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, της Εγνατίας Οδού, της ΔΕΘ-HELEXPO, του ΟΛΘ, του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το γήπεδο ΠΑΟΚ, του THESS INTEC και τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ανάλογα με το αντικείμενο, θα παραβρίσκονται, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι κ. Γεωργιάδης, Παπαθανάσης και Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Technopolis ICT Business Park.

thesstoday.gr