close search results icon

Πως εντοπίστηκε στην Αθήνα το Rolex που εκλάπη στην Ιταλία

Πως εντοπίστηκε στην Αθήνα το Rolex που εκλάπη στην Ιταλία

Έπεσε στην αγκαλιά του δήθεν από χαρά αλλά πρόλαβε με ταχυδακτυλουργικό τρόπο να του αρπάξει το πανάκριβο ρολόι από το χέρι του χωρίς να καταλάβει το παραμικρό. Η γυναίκα, εφαρμόζοντας την μέθοδο της «αγκαλιάς», είχε κλέψει το ρολόι το 2021 στην Ιταλία και στη συνέχεια το διοχέτευσε στα παράνομα κυκλώματα.

Το εντυπωσιακό ρολόι αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης κοσμημάτων του εξωτερικού και ένας Έλληνας το αγόρασε, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έγγραφα, σε πολύ καλή τιμή. Δεν γνώριζε όμως ότι ήταν κλεμμένο και ο ιδιοκτήτης του το είχε δηλώσει στις ιταλικές αρχές. Έτσι, όταν πήγε να κάνει μια επιδιόρθωση το σύστημα αναγνώρισε, μέσω των σειριακών αριθμών, ότι το ρολόι ήταν κλεμμένο.

Αμέσως ενημερώθηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και αφού επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε καμία παρανομία όσον αφορά την αγορά του, ήρθε σε επαφή με τις Ιταλικές αρχές. Το ρολόι πολύ σύντομα θα πάρει το δρόμο για το χέρι του… νόμιμου ιδιοκτήτη του. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που εντοπίζεται πανάκριβο ρολόι στη χώρα μας, το οποίο ήταν κλεμμένο από το εξωτερικό.

zougla

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ