close search results icon

Πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά σύσκεψη φορέων για την απεργία της 9ης Νοέμβρη

Στη βόρεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου η καταγραφή και οι αποφάσεις. 

Μια σειρά φορέων, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΚΚΕ και σε μορφές του ΠΑΜΕ, αλλά και με τη συμμετοχή του πανταχού παρών συνδικαλιστικά Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, συσκέφθηκαν στη βόρεια αίθουσα (Κέντρο Πληροφόρησης Δήμου Πέλλας), του Πνευματικού Κέντρου, βάζοντας επί τάπητος τα προβλήματα και τα αιτήματα που θα θέσουν και τα οποία θα αποτελέσουν την ατζέντα της απεργιακής κινητοποίησης πανελλαδικού βαθμού, που έχει προκηρυχθεί για τις 9 Νοεμβρίου. 

apersis202205.jpg
apersis202202.jpg
apersis202203.jpg
apersis202204.jpg


Συμμετοχή θα υπάρξει και στα Γιαννιτσά, ενώ να διευκρινίσουμε πως η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν ήταν υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, αλλά άλλου συνδικαλιστικού φορέα, που έχει κομματική τοποθέτηση. Η σύσκεψη βεβαίως ήταν ανοιχτή σε όλους, αλλά ήταν απαραίτητη η συγκεκριμένη διευκρίνηση, καθώς υπάρχουν σαφείς συνδικαλιστικοί "διαχωρισμοί", ως προς την οργάνωση συμμετοχών σε απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες κατά κόρον ξεκινούν από τον κεντρικό προγραμματισμό της Αθήνας και απλώνονται στην περιφέρεια, όπως και στην Πέλλα και στα Γιαννιτσά.

Στο πάνελ της συνάντησης προγραμματισμού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας Χαράλαμπος Αποστολίδης. 

apersis202209-NnydV.jpg
apersis202212.jpg

Όπως προαναφέρθηκε, παρών στη σύσκεψη ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος, ο οποίος περιέγραψε τι συμβαίνει στον χώρο της υγείας, προειδοποιώντας οτι η δημόσια υγεία οδεύει σιγά σιγά προς φιλοσοφία εξ αρχής, αλλά και εν τη πράξει, σε ιδιωτική μορφή. Με ότι αυτο μπορεί να σημαίνει για το (όχι ιδιαίτερα μακρινό) μέλλον.

apersis202210.jpg
apersis202211.jpg
apersis202208.jpg
apersis202201.jpg

Η ατζέντα τέθηκε, τα εργασιακά προβλήματα σε όλους τους κλάδους πολλά, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση είναι το δίδυμο του τρόμου για τον χειμώνα που βρίσκεται μπροστά και πλέον, το ημερολόγιο αναμένεται να δείξει 9 Νοεμβρίου, για να γίνει η ανάλογη προγραμματισμένη κινητοποίηση και στα Γιαννιτσά, μεταξύ πολλών άλλων πόλεων της χώρας.

Ρεπορτάζ/φωτογραφίες: Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ