close search results icon

Σούπα με λαχανικά εποχής - Με σελινόριζα και κινόα

Σούπα με λαχανικά εποχής - Με σελινόριζα και κινόα

Υλικά

1/2 φλιτζ. Κινόα

2 μέτριες σελινόριζες

2 κολοκύθια

2 πατάτες

1 κρεμμύδι

1 κλωνάρι σέλερι

1/2 κ.γ. τζίντζερ, σκόνη

6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές ροδέλες

10 ντοματίνια, κομμένα στα 4

4 κ.σ. ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο (προαιρετικά)*

1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό

Διαδικασία

Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια -όσο γίνεται ίδιου μεγέθους- σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20΄ ή λίγο παραπάνω. Οταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το τζίντζερ και το ελαιόλαδο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Επαναφέρουμε τη σούπα στη φωτιά να πάρει μια τελευταία βράση. Τη μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ με την κινόα στο κέντρο κάθε πιάτου. Γαρνίρουμε με λίγο σέλερι και τα ντοματίνια, ραντίζουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε αμέσως.

Σημείωση: Ελαιόλαδο αρωµατισµένο µε σκόρδο 

Styling: Κ. Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ