Σούπα με λαχανικά εποχής - Με σελινόριζα και κινόα
Υλικά
1/2 φλιτζ. Κινόα
2 μέτριες σελινόριζες
2 κολοκύθια
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σκόνη
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
4 κ.σ. ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο (προαιρετικά)*
1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
Διαδικασία
Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια -όσο γίνεται ίδιου μεγέθους- σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20΄ ή λίγο παραπάνω. Οταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το τζίντζερ και το ελαιόλαδο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Επαναφέρουμε τη σούπα στη φωτιά να πάρει μια τελευταία βράση. Τη μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ με την κινόα στο κέντρο κάθε πιάτου. Γαρνίρουμε με λίγο σέλερι και τα ντοματίνια, ραντίζουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε αμέσως.
Σημείωση: Ελαιόλαδο αρωµατισµένο µε σκόρδο
Styling: Κ. Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
olivemagazine.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Έδεσσας
19 Απριλίου 2024 -
Συνάντηση Κετικίδη με τον Άδωνι Γεωργιάδη
19 Απριλίου 2024 -
Στα Γιαννιτσά για τον Ακάθιστο Ύμνο ο Διονύσης Σταμενίτης
19 Απριλίου 2024 -
Ένταση στο συμβούλιο της ΠΚΜ
19 Απριλίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ