Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας κατά του ΠΑΟΚ | PellaNews

Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας κατά του ΠΑΟΚ

Ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Τουρκίας, προέβη σε καταγγελίες εναντίον του ΠΑΟΚ.

Το τμήμα χάντμπολ γυναικών του Δικεφάλου του Βορρά, απέκλεισε την τουρκική ομάδα Μουράτπασα και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης EHF Cup.

Με αφορμή αυτό, Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, Μεχμέτ Κασάπογλου, έκανε κάποιες δηλώσεις καταγγέλλοντας πράγματα, που όμως δεν έχουν βάση καθώς δεν συνέβησαν όπως τα περιέγραψε.

Στα δύο παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, όλα κύλησαν ομαλά, με εκατοντάδες φίλους του ΠΑΟΚ να γεμίζουν το Φιλίππειο στη Βέροια και τα κορίτσια των "ασπρόμαυρων" να αποδεικνύουν την αγωνιστική ανωτερότητά τους στις δύο αναμετρήσεις. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Μουράτπασα εξέφρασαν παράπονα.

Στο πρώτο παιχνίδι, μάλιστα, δεν πήγαν καν στη συνέντευξη τύπου, διαμαρτυρόμενοι επειδή ο αγώνας διακόπηκε ένα λεπτό πριν το τέλος, καθώς έπεσαν κάποια νερά στην άκρη του αγωνιστικού χώρου από την κερκίδα χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια άσχημη συμπεριφορά από πλευράς κόσμου.

Στην Μουράτπασα έκαναν λόγο για κακή φιλοξενία στη Βέροια, ενώ υπογράμμιζαν πως δεν υπήρχε στο γήπεδο σημαία της Τουρκίας σε αντίθεση με της Ελλάδας. Βέβαια, βάσει των επίσημων κανονισμών της EHF, δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν σημαίες των χωρών, ωστόσο εάν υπάρχει της μιας χώρας, τότε θα πρέπει να γίνει το ανάλογο και με την άλλη χώρα.

Πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, αποφασίστηκε να μην υπάρχει καμιά σημαία στο γήπεδο δίπλα στις επίσημες σημαίες της διοργάνωσης και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ωστόσο, ήταν αδύνατο να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία που βρίσκεται στην οροφή του γηπέδου εδώ και 20 χρόνια, αφού ο τοπικός Φίλιππος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Όλα τα παραπάνω, πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους της τουρκικής ομάδας που αγωνίστηκαν κανονικά στα παιχνίδια καθώς ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο μετά τον... απρόσμενο αποκλεισμό από τις αθλήτριες του Δικεφάλου που πήραν πανάξια την πρόκριση, οι Τούρκοι εξέφρασαν παράπονα.

Μάλιστα, σήμερα στη γειτονική χώρα φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού και Νεολαίας της Τουρκίας εναντίον του ΠΑΟΚ και της διοίκησης του Ερασιτέχνη, τους οποίους κατηγορούν για... εχθρική αντιμετώπιση ενώ παράλληλα στέκονται στο θέμα με τις σημαίες, για το οποίο ο παρατηρητής του αγώνα, δεν σημείωσε απολύτως τίποτα!

Αναλυτικά η δήλωση, που έκανε ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Μεχμέτ Κασάπογλου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα αξιοθρήνητα περιστατικά και στα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν μεταξύ της γυναικείας ομάδας της Μουράτπασα και του εκπροσώπου της Ελλάδας, του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του κυπέλλου EHF Cup στη Θεσσαλονίκη.

Η στάση και οι εκ προθέσεως επιθέσεις του ΠΑΟΚ και των οπαδών του ενάντια στην ομάδα μας δεν συμπίπτουν καθ ‘οιονδήποτε τρόπο με την ειρηνική και φιλική ψυχή του αθλητικού κόσμου.

Παρόλο που η ελληνική σημαία κρεμάστηκε στην αθλητική αίθουσα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η ένδοξη σημαία μας δεν επετράπη να κρέμεται για λογαριασμό της χώρας μας και της ομάδας μας. Επίσης, οι αθλήτριές μας δέχθηκαν επίθεση από τον κόσμο. Το κράτος και όλοι όσοι είναι δίπλα στη Μουράτπασα, θα λάβουμε όλα τα σχετικά νομικά μέσα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και αναμένουμε την ίδια ευαίσθητη στάση από τις ελληνικές αρχές».

Στο στρατόπεδο του Δικεφάλου παρακολουθούν από κοντά τις παραπάνω εξελίξεις, ενώ κύκλοι της ομάδας τονίζουν πως η διοργάνωση που έγινε στους αγώνες στην Βέροια ήταν άψογη όπως όφειλε να είναι και πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, μόνο εάν κριθεί απαραίτητο.

πηγη: http://www.thestival.gr