Χάρης Σταμπουλίδης..Η Θεσσαλονίκη, η Αυστραλία, το ποδόσφαιρο και η φιλοσοφία | PellaNews

Χάρης Σταμπουλίδης..Η Θεσσαλονίκη, η Αυστραλία, το ποδόσφαιρο και η φιλοσοφία

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Χάρης Σταμπουλίδης ανοιγει την καρδία του στο Στέφανο Μίντζα και μιλάει για την Αυστραλία, την Ελλάδα, τον Άρη αλλά και τις ακαδημαϊκές σπουδές του στην Οικονομία και την Φιλοσοφία.

Για την εμπειρία του από την Ελλάδα:

Η εμπειρία μου στην Ελλάδα ήταν φοβερή και δύσκολη στην ίδια φάση. Μια περίοδο που έμαθα παρά πολλά μέσα στο γήπεδο και έξω από το άθλημα σαν άνθρωπος. Έμαθα την διαδικασία τον ποδοσφαιριστή επαγγελματίας και την νοοτροπία που χρειάζεται να πάρω βήματα μπροστά. Αυτό δεν θα γινόταν χωρίς τους συμπαίχτες μου που έχουν έρθει από μεγάλες ομάδες και έχουν ζήσει σημαντικές εμπειρίες. Μερικά ονόματα για παράδειγμα είναι ο Μπάσα, Σούζα, Ντιγκινι και ο Ματιγα. Η ζωή στην Θεσσαλονίκη είναι υπέροχη και ήταν τιμή μου να ζήσω στην Ελλάδα-ως ενας Ελληνοαυστραλός αισθάνομαι παρά πολύ κοντά με την Ελλάδα. Πιστεύω ότι από όλα τα μέρη που  έχω ζήσει για το ποδόσφαιρο ή για τις σπουδές μου στην Αυστραλία, Νέα Υόρκη, Κολοραντο και στην Ουρουγουαι, η Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο αγαπημένες μου πόλεις .

Για την Ελλάδα, τον Άρη και τις διαφορές με την Αυστραλία:

Υπάρχουν αρκετές διάφορες στη ζωή  μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Καταρχήν η γλώσσα και ο ρυθμός της καθημερινότητας. Σίγουρα θα ελεγα ότι η ζωή είναι πιο χαλαρή στην Ελλάδα αλλά η ένταση και αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν συζητείται. Αυτό που έζησα για παράδειγμα στο Χαριλάου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτε. Να βλέπω όλο τον κόσμο, τα παιδάκια μέχρι και τους μεγάλους να στηρίζουν τον Άρη με τόσο πάθος , ανατρίχιασα και τότε καταλάβα τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για τον Έλληνα.

Ο χρόνος μου στον Άρη ήταν μια μεγάλη τιμή για εμένα και πάντα προσπαθήσα να βελτιωθώ και να δουλέψω όσο μπορούσα παρά πάνω για να βοηθήσω την ομάδα. Δυστυχώς δεν πήρα ανταπόκριση για να παίξω μεγάλο ρόλο αλλά πάντα θα είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε ο Πρόεδρος και ο Μιστερ Πακο Ερειρα. Επίσης και τον υπέροχο φίλαθλο κόσμο του Άρη που με δέχθηκε και με ανγκιαλιασε μέσα και έξω από το γήπεδο .

 

Για τον τρόπο που συνδυάζει το ποδόσφαιρο με την φιλοσοφία:

Το ποδόσφαιρο και η φιλοσοφία συνεργάζονται αρκετά και πολλές  φορές χωρίς να το παρατηρούμε. Πιστεύω ότι ο Αριστοτελις ήταν πολύ σοφός και δήλωσε  ότι «Είμαστε αυτό που επαναλαμβανόμενα κάνουμε. Έτσι, η τελειότητα δεν είναι μια ενέργεια, αλλά μιά συνήθεια». Με αυτό στο νου μου πάντα και περισσότερο στις δυσκολες στιγμες, αυτή είναι η πιο συμαντικη έννοια για μένα στον δρόμο τις επιτυχίας.

Αρκετοί συμπαιχτες με έχουν ρωτήσει εάν θα γυρίσω στην Θεσσαλονίκη να συνεχίσω την συνεργασία με τον Άρη αλλά σε αυτή την στιγμή το συμβόλαιο μου τελειώνει τέλος του μηνός  και έχω δυο πολύ σοβαρές πρόσφορες από  Ισπανία που έχουν παρουσιαστεί.

Έτσι δεν θα μπορέσω να ανταπροκρηθω και να παρουσιαστώ στο κάλεσμα της ομάδας για ιατρικες εξετάσεις και στην πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν . Έχω ενημέρωσει την ομάδα ήδη ότι βρίσκομαι στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης για τελικές εξετάσεις.

Για τα σχέδια του:

Οπουδήποτε, για να δείξω ισάξια τιμή προς την ομάδα και τον κόσμο της θα σας ενημερώσω αμέσως μετά από την απόφαση μου ως προς ποια ομάδα θα διαλέξω στο επόμενο στάδιο της καριέρας μου .