Δεν έτυχε...πέτυχε!!! | PellaNews

Δεν έτυχε...πέτυχε!!!

Του Στέφανου Μίντζα

Δεν έτυχε..πέτυχε..!!!

Τίποτα δεν σταματάει τον φετινό Αλμωπό καθώς και το τέλος του Α γύρου βρίσκει τον Αλμωπό μόνο πρώτο, αήττητο αλλά και με 8 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας

Η ώρα που περίμενε όλη η ποδοσφαιρική Αλμωπία φαίνεται πως πλησιάζει, ο Αλμωπός όπως όλα δείχνουν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και της Γ εθνικής και θα πανηγυρίσει την άνοδο στη Football league, αν όχι στη Superlague 2 μιας και αναμένεται αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών.

Βέβαια η πορεία του φετινού Αλμωπού μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μιας και η διοίκηση της ομάδας εμπιστεύεται εδώ και χρόνια τον Γιώργο Τυριακίδη, ο οποίος όσο διάστημα βρίσκεται στην ομάδα πάντα πετυχαίνει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Χτίζοντας από την αρχή σε στερεά θεμέλια ο έμπειρος προπονητής του Αλμωπού κατόρθωσε να παρουσιάσει φέτος ένα σύνολο που θα ζήλευαν πολλοί συνάδερφοι του προπονητές. Βέβαια ο Γιώργος Τυριακίδης έχει επιλέξει δίπλα του -κατά τη φετινή χρονιά- τους κατάλληλους συνεργάτες. 

 

Με νηφαλιότητα ο Σκυδραίος προπονητής επέλεξε ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά, αλλά και που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως ο Άγγελος Μουτζούρης που πρόσφατα πήγε στη Γερμανία αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Υπάρχουν όμως και άλλοι νέοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που έσμιξαν με τον καλύτερο τρόπο με τους έμπειρους Μένιο, Τσιμογιάννη, Ελευθεριάδη, όπως ο Καραγιάννης, ο Προκοπίου, ο Πέττας και άλλοι.

 Βέβαια το φετινό πλεονέκτημα του Αλμωπού είναι πως δεν στηρίζεται σε έναν ποδοσφαιριστή. Ο Αλμωπός του Γιώργου Τυριακίδη είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και αυτό έχει περάσει στους παίκτες του ο προπονητής του Αλμωπού, μιας και όταν υπάρχουν απουσίες πάντα υπάρχει ο κατάλληλος αντικαταστάτης. Άλλωστε ο Γιώργος Τυριακίδης είναι μετρ της τακτικής με την επιθετική άμυνα που παίζει αλλά και με τις έξυπνες αλλαγές που κάνει σε κάθε αγώνα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο προπονητής του Αλμωπού είναι ένας άνθρωπος από τη φύση του δίκαιος, γιαυτο και στην πολυετή προπονητική του καριέρα ΔΕΝ υπάρχει ποδοσφαιριστής που να αδικήθηκε. Σε όλους έδωσε και δίνει ευκαιρίες ο προπονητής της Αριδαίας, από εκεί και πέρα εξαρτάται στους ποδοσφαιριστές να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά, κάτι που έκανε φέτος ο Βασίλης Μαγγίζης. 

 Το σίγουρο είναι πως η φετινή προσπάθεια που γίνεται στον Αλμωπό  από τη διοίκηση αλλά και από το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους.