Νίκος Τάσσος: Ο personal trainer που απογειώνει τους αθλητές!!! | PellaNews

Νίκος Τάσσος: Ο personal trainer που απογειώνει τους αθλητές!!!

Απορείτε για τις υψηλές αποδόσεις των παικτών του ΠΑΟΚ και του Άρη, το pellanews.gr σας έχει την απάντηση..!! 

Ο Νίκος Τάσσος  είναι ο personal trainer που απογειώνει τους αθλητές και τους αθλούμενους αλλά και που δουλεύει με όλους τους διάσημους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και του Άρη. Ο Νίκος μιλάει στο pellanews.gr και στον Στέφανο Μίντζα για τη γυμναστική, τους αθλητές που προπονεί αλλά και για τον εαυτό του. Γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 1988 στην Κατερίνη,  μέλος 4μελης οικογένειας, απόφοιτος του 1ο  Ενιαίου λυκείου Κατερινης αλλά και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ. Ο Νίκος Τάσσος μένει στη Θεσσαλονίκη από τα 18  του όταν και πήγε για σπουδές ενώ είναι ένας εκ των κορυφαίων personal trainer της πόλης. 

 

Νίκο πότε ασχολήθηκες με τον αθλητισμό για πρώτη φορά

Με τον αθλητισμό ασχολήθηκα αρχικά σ’ επίπεδο bodybuilding η καλυτέρα αγώνων σωματικής διάπλασης που το προτιμώ ασχολούμαι τα τελευταία 8 χρονιά. Γενικά με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο από 7-8 χρονών μέχρι τα 21-22 οπού και αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με τις σπουδές μου.

Μίλησε μας για τις σπουδές σου, γιατί είναι σημαντικές στο χώρο του αθλητισμού, ειδικά στο χώρο των Γυμναστών

Εχω τελειώσει ΤΕΦΑΑ στο ΑΠΘ, αποφοίτησα το 2010. Στη συνέχεια τέλειωσα και το μεταπτυχιακό μου στο ΑΠΘ οπού είχε να κάνει με την προπονητική. Είμαι κάτοχος UEFA B, εχω παρακολουθήσει σεμινάρια της Es Mills και μερικά της Reebok στο εξωτερικο (crossfit,kettlebell) αλλα και αρκετά σεμινάρια ομαδικών προγραμμάτων σε διάφορες ιδιωτικές σχολές της Ελλάδας.

Δουλεύεις με πολλούς «διάσημους» αθλητές

 Έχω δουλέψει με πολλούς και κάλους αθλητές διάφορων αθλημάτων. αλλά από τους πιο γνωστούς στο κοινό που έχω δουλέψει είναι ο Leo Jaba του ΠΑΟΚ και Lucas Sasha,Bruno Gama και Hugo Sousa του ΑΡΗ τα τελευταία χρονιά.

Ποιος είναι ο τρόπος δουλείας σου και σε προτιμάνε όλοι αυτοί οι σημαντικοί αθλητές;

Ο τρόπος δουλείας μου ποικίλει ανάλογα τις ανάγκες και τα θέλω των αθλητών αλλά και ανάλογα τους στόχους που έχει καθένας από τους ασκούμενους μου. Στην εποχή μας απλά το πιο διαδεδομένο στυλ προπόνησης είναι το functional training (λειτουργικη προπονηση) και το οποίο δουλεύω κατά το 80-90% στους ασκούμενους μου. Αυτο το στυλ προπόνησης μπορεί να προσφέρει απο αποκατάσταση ενός αθλητή η απλού ασκούμενου μέχρι ανάπτυξη μυϊκή ιστού, ταχυδυναμη, εκρηκτικότητα, βελτίωση της αντοχής της δύναμης και πολλα αλλα!

Έχεις αναπτύξει με κάποιον φιλικές σχέσεις

 Από τους ποδοσφαιριστές που έχω υπό την καθοδήγηση μου αυτή την περίοδο την καλύτερη σχεση την εχω με το Leo Jaba και με τον Lucas Sasha που κάνουμε παρέα και εκτός γυμναστήριου. Ειδικά με τον Lucas ήταν απο την αρχή δημιουργήθηκε μια δυνατή φιλιά αν και δεν το περίμενα! στάθηκε διπλά μου σε μια- δυο δυσκολίες που είχα όπως και εγώ είμαι εκεί όταν θέλει να μιλήσει με κάποιον .Αλλα γενικά όλοι τους είναι απλά και καλά παΐδια έχουν καλέσει στα σπίτια τους, έξω για φαγητό και διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις μας! Όμως και με όλα τα παιδιά που εχω σαν ασκούμενους έχουμε άριστες σχέσεις personal είναι και εάν είδος ψυχολόγου πέρα απο προσωπικός γυμναστής .και αυτό κάνει τις σχέσεις μεταξύ γυμναστη-ασκουμενου να γινονται πιο δυνατές!

Πηγαίνεις και τους παρακολουθείς και από κοντά;

Αυτο είναι όντως παράξενο αλλά για εμάς που είμαστε στην Ελλάδα και τα βλέπουμε όλα δυστυχώς με παρωπίδες! Συχνά με πειράζουν όλοι στο γυμναστήριο, έξω απο αυτό αλλα και οι φίλοι μου γιατί την μια Κυριακή είμαι στην Τούμπα και την άλλη στο Κλεάνθης. αλλα είναι κάτι επαγγελματικό και κατά τη γνώμη μου μη κατακριτέο .για το οποίο δεν εχω ν απολογηθώ σε κανέναν. Αλώστε μ αρέσει το ποδόσφαιρο σαν άθλημα και θα πάω και την Καλαμαριά να δω που είναι στη γειτονιά μου και κάποιο τοπικό πρωτάθλημα και οποιοδήποτε αγώνα μου παρουσιαστεί σαν ευκαιρία!

Πως μπορεί να σε βρει κάποιος

Κάποιος για να με βρει μπορεί να με ψάξει στο Real Fiat που κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο, είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο και μεγαλύτερο γυμναστήριο της Θεσσαλονικης, οπού και εργάζομαι! Εδώ θα ήθελα να πω και ένα ευχαριστώ στον ιδιοκτήτη κ. Περρο που σαν επαγγελματίας μου παρέχει οτιδήποτε ζητήσω από εξοπλισμό πράγμα που κάνει τη δουλειά μου πιο ευχάριστη και πιο επαγγελματική! επίσης να πω και ευχαριστώ σε δυο πρώην ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ που με βοηθάνε πολίτων Γιώργο τον Κουκούλια και τον Νταρί Νέτο. Επίσης μπορείς κάποιος ευκολά να επισκεφθεί και να έρθει σ επαφή μαζί μου στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στο instagram και το facebook.

Και επειδή μια εικόνα -ή ένα βίντεο- ίσον με χίλιες λέξεις. 

Δείτε μέρος της δουλειάς του Νίκου και θα καταλάβετε