Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επισκευή του λάπτοπ σας | PellaNews

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επισκευή του λάπτοπ σας

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα λειτουργίας με το λάπτοπ ή το notebook σας; Κακά τα ψέματα, την σήμερον ημέρα, ένα μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητάς μας βασίζεται στην τεχνολογία, και ειδικότερα στους υπολογιστές. Ένα λάπτοπ μπορεί να είναι το βασικό εργαλείο της μελέτης για έναν φοιτητή, της δουλειάς ενός επαγγελματία  αλλά και ένα μέσο ψυχαγωγίας για τον ελεύθερο χρόνο. Μια δυσλειτουργία του λάπτοπ μας επομένως μπορεί να διαταράξει την εργασία ή την ψυχαγωγία μας και γι’ αυτό καλό είναι το φροντίζουμε. Αν αντιληφθείτε κάποιο πρόβλημα, και προτού απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό, καλό είναι να γνωρίζετε πως μπορείτε ο ίδιος να εξετάσετε την κατάσταση.

Αναλυτικότερα:
1)Back-up. Το βασικότερο για την δραστηριότητά σας, είναι να αποθηκεύετε την δουλειά σας σε αρχεία και φακέλους, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε. Μην παραλείπετε να κάνετε συχνά back-up στα αρχεία σας, είτε με GoogleDrive είτε με συσκευές αποθήκευσης όπως φορητούς σκληρούς δίσκους ή κάρτες μνήμης. Από εκεί και πέρα, αν έχετε παραλείψει να το κάνετε και δεν μπορείτε να βρείτε το αρχείο σας, θα πρέπει να κάνετε ανάκτηση δεδομένων. Κυκλοφορούν διάφορες εφαρμογές για ανάκτηση δεδομένων, κάποιες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα εύχρηστες.

2)Φθορά. Η συχνή χρήση μιας συσκευής την φθείρει, οπότε είναι πολύ συνηθισμένο ν’ αποκολλούνται πλήκτρα ή να κολλάει η οθόνη. Καλό είναι να μην ανοίγετε μόνος το λάπτοπ σας γιατί μπορεί να χειροτερέψετε την κατάσταση. Απευθυνθείτε σ’ έναν τεχνικό για επισκευή λάπτοπ, χωρίς να ξεχάσετε να παραλείψετε την μάρκα και το μοντέλο του λάπτοπ σας. Αν διαθέτετε εγγύηση από την εταιρεία, θα πρέπει ν’ απευθυνθείτε στοχευμένα στο κατάστημα που το αγοράσετε.

3)Δυσλειτουργία. Τις περισσότερες φορές η βλάβη του λάπτοπ σας δεν είναι μια ορατή φθορά αλλά μια δυσλειτουργία που προκύπτει από εσωτερική βλάβη. Μπορεί να χρειαστείτε επισκευή λάπτοπ που περιλαμβάνει αντικατάσταση σκληρού δίσκου, αλλαγή μονάδας DVD, επισκευή λάπτοπ μητρικής, αλλαγή συστήματος ψύξης, επισκευή κάρτας γραφικών, αναβάθμιση μνήμης RAM. Η επισκευή λάπτοπ καλό είναι να γίνετε με το που παρουσιαστεί το πρόβλημα, αλλιώς ενδέχεται το ένα κομμάτι να επηρεάσει το άλλο όπως ακριβώς γίνεται και μ’ έναν ανθρώπινο οργανισμό.

4)Συνδεσιμότητα. Σε ζητήματα που αφορούν την συνδεσιμότητα του λάπτοπ σας στο διαδίκτυο ή στην κοινή χρήση με άλλες συσκευές, καλό είναι να ξέρετε πως δεν χρειάζεται επισκευή λάπτοπ απαραίτητα, αλλά μπορεί να χρειάζεται κάποιο λογισμικό για αφαίρεση ιών ή ένα format.

Οι παραπάνω πληροφορίες αφορούν τους βασικότερους παράγοντες δυσλειτουργίας του λάπτοπ σας και μπορεί να σας κατευθύνουν προς ανάκτηση δεδομένων ή επισκευή λάπτοπ. Να κρατάτε πάντα την εγγύηση των ηλεκτρονικών σας συσκευών, να διπλο-αποθηκεύετε τ’ αρχεία σας και να συμβουλεύεστε έναν τεχνικό προτού κάνετε κάποια αλλαγή σ’ εξοπλισμό ή λογισμικό.