close search results icon

Θέλουμε το ποδόσφαιρο της… μεζούρας;

Το ενδεχόμενο να κερδίσει η ΑΕΚ με δικαστική απόφαση τους 3 βαθμούς, χωρίς να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο Αθηνών στον αγωνιστικό χώρο, θεωρώ πως θα αποτελέσει μια ακόμα πληγή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Θέλουμε το ποδόσφαιρο της… μεζούρας;

Μια ακόμα σελίδα ντροπής θα προστεθεί στο πολύπαθο ποδόσφαιρο μας, που δίνει αγώνα για να αποκαταστήσει τη φήμη του αλλά, πάντα κάτι συμβαίνει για να μας θυμίζει που και πως ζούμε.

Απόλυτα θεμιτό και φυσιολογικό να επιθυμεί η ΑΕΚ την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα σε μια χρονιά που επέστρεψε στο σπίτι της, στο νέο γήπεδο της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο δεν επιτρέπεται να το επιχειρεί χρησιμοποιώντας το δόγμα περί των μέσων που… αγιάζουν το σκοπό.

Το έπραξε το 2018 κατακτώντας ένα τίτλο που έμεινε στην ιστορία ως το «χάρτινο» πρωτάθλημα – απ΄ ευθείας ανάθεσης. Δεν μπορεί να το επαναλάβει, αν υποθέσουμε ότι θα κατακτήσει τον τίτλο.

Θεωρώ πως κανείς μας δεν θέλει, το ποδόσφαιρο της μεζούρας… Δεν έχει λογική να κρίνονται τα αποτελέσματα των αγώνων στις δικαστικές αίθουσες και όχι στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι δυο πόντοι για τους οποίους τόσο μεγάλη φασαρία έγινε, δεν αποτελεί σοβαρό λόγο για να κριθεί ένα παιχνίδι χωρίς αν αγωνιστούν οι δυο αντίπαλοι. Έντιμα και καθαρά, μέσα στο γήπεδο. Το γράμμα του νόμου μπορεί θεωρητικά να βεβαιώνει πως η ΑΕΚ έχει δίκιο, ωστόσο υπάρχει και το πνεύμα του νόμου που σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει την απόπειρα να κερδίσουν οι κιτρινόμαυροι τους βαθμούς χωρίς να τους ιδρώσουν μέσα στο γήπεδο.

Μην ξεχνάμε ότι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και Ολυμπιακός, αντιμετώπισα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, τα παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα. Ενδεχομένως και τότε η μια εστία να ήταν πιο κοντά κατά 2 πόντους. Να θυμίσω μάλιστα πως στο 1-1 του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ο Δικέφαλος είχε δοκάρι στην συγκεκριμένη εστία με τον Ράφα Σοάρες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα πρέπει να αναζητήσει ο ΠΑΟΚ «δικαίωση» στις δικαστικές αίθουσες;

Αν θέλουμε το ποδόσφαιρο της… μεζούρας, είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι σίγουρος όμως πως, κανένα φίλαθλος δεν θέλει τίτλους που στιγματίζουν την ομάδα του και δίνουν αφορμές για σχόλια αμφισβήτησης στους αντιπάλους.

Πάμε στον ΠΑΟΚ, που πραγματοποίησε κόντρα στον Ολυμπιακό μια ακόμα υψηλού επιπέδου εμφάνιση αλλά, δεν κατάφερε να κερδίσει. Η ομάδα του Λουτσέσκου τα έκανε όλα σωστά αλλά δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, χάνοντας 2 βαθμούς σε ένα παιχνίδι που κυριολεκτικά καθήλωσε τον αντίπαλο της.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια καθώς επίσης και η έλλειψη πνεύματος συνεργασίας από τους παίκτες του Δικεφάλου, μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη, στέρησαν από την ομάδα μια νίκη που θα την έβαζε για τα καλά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Χάθηκαν δυο πολύτιμοι βαθμοί, χάθηκε πολύτιμο έδαφος αλλά, τίποτα δεν τελείωσε. Το ποδόσφαιρο που αποδίδει ο ΠΑΟΚ μέσα στους αγωνιστικούς χώρους σε συνδυασμό με την σταδιακή επιστροφή παικτών που σήμερα βρίσκονται στα πιτς, θα δώσουν την ευκαιρία αργά ή γρήγορα, να βελτιώσει η ομάδα τη θέση της και να βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή.

Εχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και όπως όλοι αντιλαμβάνονται από την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος, τίποτε δεν έχει κριθεί. Εκτός κι αν κριθεί ο τίτλος με τις… μεζούρες και άλλους… παρόμοιους τρόπους.

Να σημειώσω τέλος ότι η προπαγάνδα του Ολυμπιακού σε βάρος του ΠΑΟΚ με άξονα τον ορισμό διαιτητή από την Σλοβακία, αποδείχθηκε μπούμερανγκ για τους Πειραιώτες. Ο Σλοβάκος έδωσε τα σπόρια στους ερυθρόλευκους που ακόμα κι έτσι, αισθάνονται τυχεροί που έφυγαν από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν το υποστηρίζω εγώ. Το διάβασα σε εκατοντάδες σχόλια των φιλάθλων του Ολυμπιακού που έχουν μάτια και είδαν την διαφορά των δυο ομάδων, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας!

Αφήστε λοιπόν τα επικοινωνιακά τρικ και συγκεντρωθείτε στο ποδόσφαιρο. Επιτέλους συμπεριφερθείτε φυσιολογικά και αποκαταστήστε τη φήμη σας!

*από το sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ