close search results icon

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο ράπερ που έκανε οχτώ ληστείες σε δύο ώρες (video)

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 23χρονου ράπερ που είχε συλληφθεί για ληστείες στη Θεσσαλονίκη έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2022 και ενώ είχε διαπράξει 8 ληστείες σε διάστημα 2 ωρών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Κατά τη σύλληψή του είχε δηλώσει ότι είναι καλλιτέχνης της ραπ μουσικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας ΟΝΤΙΣΒΙΛΙ Γεώργιο του Μιχαήλ και της Μάϊας, γεν. 25-04-1999, στην Τιφλίδα Γεωργίας.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας από κοινού, κατά συρροή, τετελεσμένες και σε απόπειρα, της απείθειας, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388318, 2310-388319, 2310-388320 και 2310-388328 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

rrrr.jpg

Οι ληστείες

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί κατά τη σύλληψή του, ο 23χρονος απογευματινές ώρες και σε διάστημα μόλις δύο ωρών, αφού εισήλθε, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε τέσσερα φαρμακεία, ένα μίνι-μάρκετ και τρία πρακτορεία ΟΠΑΠ στις περιοχές Νεάπολης, Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς και Χαριλάου, αφαίρεσε, με την απειλή όπλου, χρηματικά ποσά σε επτά περιπτώσεις.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις της Αστυνομίας, εντοπίσθηκε από έμπειρα πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης να κινείται πεζός στην περιοχή Χαριλάου. Προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, προτείνοντας παράλληλα όπλο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στην κατοχή του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: αεροβόλο πιστόλι, χρήματα και τα ρούχα που φορούσε στους χώρους των ληστειών.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι, ο 23χρονος, με τη συνδρομή άλλων ατόμων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, το διάστημα 11 και 12-12-2022, διέπραξε τρείς ακόμη ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Νεάπολης και Συκεών.

Η λεία του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 15.595 ευρώ.

Γνωστός στις Αρχές

Σημειώνεται ότι, ο άντρας αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα και υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί, δυνάμει σχετικού εντάλματος, τον Νοέμβριο του 2019 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για διάπραξη έξι 6 ληστειών σε καταστήματα ψιλικών του κέντρου πόλης.

Επίσης σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 23χρονος είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο πόδι σε επεισόδιο με πυροβολισμούς τον περασμένο Ιούνιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

πηγή: tanea.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ