close search results icon

Θεσσαλονίκη: «Βγήκε να θερίσει» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης – Της έκλεψαν 1.500 ευρώ ενώ ήταν αιμόφυρτη

Θεσσαλονίκη: «Βγήκε να θερίσει» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης – Της έκλεψαν 1.500 ευρώ ενώ ήταν αιμόφυρτη

Η οικογένεια της ατυχής 21χρονης που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος, με παράσυρση και εγκατάλειψη υπέβαλε η στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής. Οι γονείς, δια του δικηγόρου τους, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τις κατηγορίες και παρέλαβαν τη δικογραφία από την 5η τακτική ανακρίτρια.

«Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή» ανέφερε στους δημοσιογράφος, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η μητέρα της 21χρονης για την απόφαση της δωρεάς των ζωτικών οργάνων. Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον της θανούσης, σε ανύποπτο χρόνο, η Έμμα είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι καθώς η νεαρή κοπέλα βρισκόταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα μετά τη θανατηφόρα παράσυρση, άγνωστος έκλεψε το πορτοφόλι της, που περιείχε 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ η 19χρονη Ελληνίδα συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Δεν υπάρχει ειλικρινής μεταμέλεια»

«Έχουμε καταστεί και επίσημα διάδικοι», δήλωσε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος της οικογένειας Νικόλαος Ρουσόπουλος. «Θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, προκειμένου να πετύχουμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Δε μιλάμε στη συγκεκριμένη περίπτωση για ένα τροχαίο ατύχημα. Μιλάμε για μια δολοφονία εν ψυχρώ» τόνισε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το grtimes.

«Μια εν ψυχρώ παραβίαση με αποτέλεσμα τον θάνατο, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν σκότωσε ή όχι», είπε ακόμη ο κ. Ρουσόπουλος, μιλώντας για έναν άνθρωπο ο οποίος «όπως οδηγούσε και όπως προκύπτει και από τις μαρτυρίες, αλλά και από τις κάμερες, δε βγήκε για να οδηγήσει. Βγήκε να θερίσει». Μιλώντας για τον οδηγό, ανέφερε με νόημα πως «ενώ κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο».

Τόνισε ακόμη ότι «δεν υπάρχει ειλικρινής μεταμέλεια. Μεταμέλεια θα υπήρχε αν παρέμενε στον τόπο του ατυχήματος. Απλώς κοίταξε να εξαφανιστεί. Και όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να εξαφανιστεί, εμφανίστηκε δήθεν μετανιωμένος».

Χαρακτήρισε ακόμη προκλητικές τις δηλώσεις του 26χρονου, ενώ υπογράμμισε πως όσα ισχυρίστηκε ο δράστης «αντιβαίνουν την κοινή λογική. Με τη λογική του δράστη, όποιος δεν περνά από τη διάβαση πρέπει να τον πατάμε και να τον λιώνουμε δυο φορές στο οδόστρωμα». Είπε ακόμη πως ο δράστης υπέπεσε σε αντιφάσεις.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ