close search results icon

Το 66% των Αμερικανών βρίσκεται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από πέρυσι

Για να τα βγάλουν πέρα, πολλοί βυθίζονται στα ταμειακά τους αποθέματα ή χρεώνονται.

Το αυξανόμενο κόστος έχει εκμηδενίσει το βιοτικό επίπεδο των περισσότερων Αμερικανών. Καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζονται, τα δύο τρίτα των εργαζομένων δήλωσαν ότι βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Salary Finance.

Για να τα βγάλουν πέρα, πολλοί βυθίζονται στα ταμειακά τους αποθέματα ή χρεώνονται.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα, ή το 72%, των καταναλωτών έχουν λιγότερες αποταμιεύσεις από πέρυσι, ένα άλμα από το 55% που δήλωσε το ίδιο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την έκθεση που αναδημοσιεύει το CNBC. Και το 29% δήλωσε ότι έχει εξαλείψει εντελώς τις αποταμιεύσεις του.

Η έκθεση βασίζεται σε έρευνα 500 ενηλίκων τον Αύγουστο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος μετρά τη μέση μεταβολή των τιμών για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο και πάλι τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής είναι κακά νέα για τους εργαζομένους, των οποίων οι μέσες ωριαίες αποδοχές μειώθηκαν κατά 0,1% για τον μήνα σε προσαρμοσμένη βάση του πληθωρισμού και είναι μειωμένες κατά 3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αφήνοντας περισσότερους Αμερικανούς να ζουν οριακά από το μεροκάματο.

Τώρα, το 32% των ενηλίκων δήλωσε ότι τακτικά ξεμένει από χρήματα μεταξύ των περιόδων καταβολής του μισθού, σύμφωνα με το Salary Finance.

Ακόμη και οι υψηλόμισθοι δυσκολεύονται περισσότερο από πέρυσι, είπε η Salary Finance. Από αυτούς που κάνουν περισσότερα από εξαψήφιο αριθμό, περίπου οι μισοί δυσκολεύονται ή και έχουν λιγότερες αποταμιεύσεις από ό,τι το 2021.

Πηγή: CNBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ