close search results icon

To μυστήριο με τον τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου

To μυστήριο με τον τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου

Συνέντευξη: Χρήστος Μαζάνης

Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης

Παραγωγή: Zougla.gr 2022

Απάντηση για όλα όσα ακούγονται και είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ενδεχόμενο να βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου σε περιοχή κοντά στην Αλεξάνδρεια, δίνει ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Χάρης Τζάλας.

Ο Χάρης Τζάλας είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας καθώς και επικεφαλής των ενάλιων και χερσαίων ανασκαφών της ελληνικής αποστολής στην Αλεξάνδρεια.

Όπως υποστηρίζει στη «Ζούγκλα», «η είδηση σχετικά με την πιθανή ανακάλυψη ενός τέτοιου τάφου δεν στέκει και είναι ουσιαστικά ένα παραμύθι», εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους.

Παράλληλα μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «οι Αιγύπτιοι τα τελευταία δύο χρόνια αφήνουν να διαρρέουν τέτοιες φήμες περισσότερο για τουριστικούς λόγους».

Ερωτηθείς για το τι είναι τελικά αυτή η κατασκευή που εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο με επικεφαλής την Καθλίν Μαρτίνεζ του Πανεπιστημίου του Σαν Ντομίνγκο είναι σαφής: «Πρόκειται για μια κατασκευή σήραγγας η οποία είναι γνωστή σε εμάς και χρησιμοποιούνταν μάλλον για ύδρευση ενώ έχει μια ομοιότητα με το Ευπαλίνειο όρυγμα που βρίσκεται στη Σάμο. Τίποτε περισσότερο».

Ο Αλεξανδρινός Χάρης Τζάλας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με εξαιρετικό ενδιαφέρον δίνει και ξεκάθαρη απάντηση για το που μπορεί να βρίσκεται ο περιζήτητος τάφος της τελευταίας βασίλισσας της Αιγύπτου που όλοι θέλουν να ανακαλύψουν.

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε στη «Ζούγκλα»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ