Λάκης Βασιλειάδης: Άμεσα ο ΕΛΓΑ πρέπει να προβεί στις εκτιμήσεις των μεγάλων ζημιών καλλιεργειών από τις χαλαζοπτώσεις | PellaNews

Λάκης Βασιλειάδης: Άμεσα ο ΕΛΓΑ πρέπει να προβεί στις εκτιμήσεις των μεγάλων ζημιών καλλιεργειών από τις χαλαζοπτώσεις

 Με αφορμή τη σφορδή χαλαζοπτωση αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό μας ο Λάκης Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση στο pellanews:

"Οι αγρότες μας βιώνουν μια ανυπολόγιστη καταστροφή στις καλλιέργειες τους και, κατ' επέκταση στο εισόδημα τους, βλέποντας τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Η αντιχαλαζική προστασία δε λειτούργησε, οπότε, περιμένουμε άμεσα οι εκτιμητές των αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και του ΥΠΑΑΤ να προσέλθουν στα χωριά που χτυπήθηκαν από το χαλάζι, να κάνουν τις δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και να επιταχύνουν τις διαδικασίες αποζημιώσεων των αγροτών μας. Τέλος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα σταθεί δίπλα στους αγρότες με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα που διαθέτει. Συγκεκριμένα κλιμάκιο υπαλλήλων της Π.Ε. Πέλλας θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές ώστε να αποτιμήσει τις ζημίες που, όπως προκύπτει από την πρώτη ενημέρωση είναι σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωτική. Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα συνδράμει στα αιτήματα των αγροτών της Π.Κ.Μ. με στοχευμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς."