Ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας | PellaNews

Ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας

Σε ηλικία μόλις 40 έτων, πατέρας τριών παιδιών, γόνος αγροτικής οικογένειας αλλά και πατριώτης αυτός είναι ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας.

Ο Χρήστος Μπάτσης είναι ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας. Ο νεαρός Δήμαρχος εκλέχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στο Β' γύρο και με ποσοστό που ξεπερνά το 60%, επικρατώντας του Σακη Χατζηδημητρίου.

Με καταγωγή από τους Προμάχους και προερχόμενος από αγροτική οικογένεια ο Χρήστος γνώρισε από μικρός την αγροτική ζωή αλλά και ασχολήθηκε με την υλοτομία όπως οι περισσότεροι νέοι του χωριού του. Παράλληλα με τις αγροτικές ασχολίες διατηρεί και επιχείρηση στη Σαντορίνη. Ενεργός με τα πολιτιστικά δρώμενα διετέλεσαι πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού του δείχνοντας μεγάλο ζήλο και αγάπη για την παράδοση.

 

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα πρωτοστάτησε στους αγώνες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας συμμετεχοντας ενεργά σε όλα τα συλλαλητήρια. 

Η αγάπη του για τον τόπο του και την Μακεδονία τον οδήγησαν από μικρό να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρώτη φορά κατέβηκε με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Πέτρου Ζερζη χωρίς να εκλεγεί ενώ το 2014 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς με τον συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου. Πέντε χρόνια μετά και σε ηλικία 40 χρόνων ο Χρήστος εκλέχθηκε πανηγυρικά Δήμαρχος.

Ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν ο Χρήστος Μπάτσης δημιούργησε τον συνδυασμό Εδώ ζούμε έχοντας στο πλευρό του άξια και νέα στελέχη όπως τον Δημήτρη Γιάντση, τον Σέλκο, την Πολυξένη Νάνου αλλά και έμπειρους ανθρώπους όπως τη Χρύσα Σούση, την δραστήρια πρόεδρο της Περίκλειας και τον Δημήτρη Κοκκα. Ο Συνδυασμός "Εδώ ζούμε" αγκαλίαστηκε από τους δημότες της Αλμωπίας.

Πλέον ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο, να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης και της αγαπης των κατοίκων όλης της Αλμωπίας.