Άκουσε αιτήματα και υποσχέθηκε λύσεις ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης | PellaNews

Άκουσε αιτήματα και υποσχέθηκε λύσεις ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ρεπορτάζ: Στέφανος Μίντζας 

Επίσκεψη στην Πέλλα πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου είχε συναντήσεις σε Γιαννιτσά και Έδεσσας με φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα μετά την συνάντηση που είχε ο Σπήλιος Λιβανός στα Γιαννιτσά και για την οποία ενημερωθήκατε από το pellanews.gr (δείτε εδώ), ο Υπουργός επισκέφτηκε την Έδεσσα και το διοικητήριο όπου τον υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.

Αναλυτικότερα στην Έδεσσα έγιναν δύο συσκέψεις ,–λόγω μέτρων του Κορωνοϊού και αποφυγή του συνωστισμού.- Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Άλκης Νουσηκύρου, ο αντιδήμαρχος Σκύδρας επί των αγροτικών θεμάτων αλλά και οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης, ενώ στην δεύτερη που ακολούθησε συμμετείχαν πρόεδροι συνεταιρισμών της Έδεσσας και της Αλμωπίας αλλά και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης

Κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης ο Ιορδάνης Τζαμτζής έθεσε στον υπουργό σειρά αγροτικών θεμάτων που απασχολούν την Πέλλα, αλλά και ζήτησε να λυθούν ζητήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθώς και να προχωρήσει η μελέτη για το φράγμα του Αλμωπαίου, το οποίο αποτελεί ένα έργο πνοής για την περιοχή. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημάρχων Έδεσσας και Αλμωπίας αντίστοιχα οι οποίοι έθεσαν στον υπουργό προβλήματα των αγροτών ενώ ζήτησαν και την στήριξη του για έργα άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας για τους αγρότες των δήμων τους, μάλιστα ο Χρήστος Μπάτσης έθεσε εκ νέου το θέμα της προαιρετικής ασφάλισης των αγροτών στον ΕΛΓΑ. Παράλληλα τέθηκε εκ νέου το θέμα των εργατών γης αλλά και το φορολογικό καθεστώς των αγροτών, όπως και η αλλαγή καταστατικού του ΕΛΓΑ. 

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η αποχώρηση του αντιδημάρχου Σκύδρας, ο οποίος όπως δήλωσε αποχώρησε από την συνεδρίαση καθώς ο Σπήλιος Λιβανός δεν επισκέφτηκε τον Δήμο Σκύδρας και δεν κλίθηκε στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Σκύδρας. Ο Σπήλιος Λιβανός από την πλευρά του εξήγησε ότι ο χρόνος του είναι περιορισμένος ενώ τόνισε πως γνωρίζει την συνεισφορά της Σκύδρας στην αγροτική παραγωγή, παράλληλα έπλεξε και το εγκώμιο του νυν Αντιπεριφερειάρχης και τέως δημάρχου Σκύδρας Ιορδάνη Τζαμτζής

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη με φορείς αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών κατά την οποία οι αγρότες έθεσαν υπομνήματα με τα προβλήματα τους προς τον Σπήλιο Λιβανό ενώ συζήτησαν θέματα που «καίνε» τους αγρότες όπως είναι το φορολογικό, οι ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τα θέματα της αποζημίωσης. 
 

 

 Η επίσκεψη του Υπουργού σχολιάστηκε μάλιστα θετικά από τον Αντιπεριεφερειάρχη,  τους παρόντες δημάρχους αλλά και από τους εκπροσώπους των αγροτών καθώς ο Σπήλιος Λιβανός με την επίσκεψη του μπόρεσε να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον Νομό μας. Είναι άλλωστε σημαντικό Υπουργοί να επισκέπτονται την Πέλλα και να βλέπουν αλλά και να ακούνε τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Δείτε πως σχολίασαν την συνεδρίαση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο pellanews.gr οι Δήμαρχοι Έδεσσας και Αλμωπίας