Επιστολή προς το ΔΣ Έδεσσας για την προτομή του Αγγελή Γάτσου | PellaNews

Επιστολή προς το ΔΣ Έδεσσας για την προτομή του Αγγελή Γάτσου

Την μεταφορά της προτομής του Αγγελή Γάτσου ζητούν με επιστολή τους προς το ΔΣ Έδεσσας πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης 

Με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ζητούμε την τοποθέτηση της προτομής του, στον φυσικό της χώρο δηλ. στην «πλατεία Αγγελή Γατσου».", αναφέρουν οι εκπρόσωποι Συλλόγων (σ.σ. Όλα τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), τονίζοντας, αναλυτικότερα, στην επιστολή τους τα εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι, 
οι Σύλλογοι ΑνατολικοΘρακιωτών Ν. Πέλλας, Μικρασιατών Έδεσσας «Η Μπίγα», Ποντίων Έδεσσας «Θεόδωρος Γαβράς», με πρωτοβουλία του αείμνηστου Λάμπη Γερεμτζε και με τη συνδρομή πολλών Εδεσσαίων, κατασκεύασαν και πρόσφεραν στην Πόλη της Έδεσσας την προτομή του Αγγελή Γάτσου, αγωνιστή και οπλαρχηγού του 1821, από τους Σαρακηνούς της Αλμωπίας. 
Πραγματικό στολίδι για την Πόλη – έλλειμμα ετών- τιμή και αναγνώριση της προσφοράς του ήρωα, είναι έργο του καλλιτέχνη Χάρη Χ’ Βασιλειάδη. Επιθυμία των Συλλόγων ήταν και είναι η προτομή αυτή να τοποθετηθεί στην ομώνυμη πλατεία «Αγγελή Γατσου», δηλ. στα μικρά καταρρακτάκια, απέναντι από το περίπτερο, ώστε να το απολαμβάνουν όλοι οι εδεσσαίοι και οι τουρίστες της πόλης μας.  
Ο τότε Δήμαρχος κ. Ι. Σόντρας -για δικούς του λόγους- επέμενε να τοποθετηθεί στη γωνία απέναντι από τη 2α Μ.Μ. Πεζικού. 

Ήταν ένα σημείο της πόλης, ελάχιστα επισκέψιμο από ντόπιους και τουρίστες, με ελάχιστη προσβασιμότητα και θέαση και ήταν για μας η έσχατη λύση - θέση!   
Με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ζητούμε την τοποθέτηση της προτομής του, στον φυσικό της χώρο δηλ. στην «πλατεία Αγγελή Γατσου». 
Για την πραγματοποίηση του αιτήματός μας, παρακαλούμε να φέρετε άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, παίρνοντας θετική θέση στο αίτημά μας.

Δηλώνουμε δε, ότι κάθε άλλη μεταφορά του σε άλλη θέση, μας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετους. 
Ευχαριστούμε  για την κατανόησή σας. Παρακαλούμε, όπως λάβουμε έγκαιρα γνώση της αντίστοιχης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για να εκθέσουμε και προφορικά τις απόψεις μας.  

Τα τότε μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων μας 
(Ακολουθούν υπογραφές)

Την επιστολή κοινοποίησαν στο Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κοινωνία σε Κίνηση - Γιάννη Τσεπκεντζή, Ενωτική Δράση - Αντώνη Ρυσάφη, Λαϊκή Συσπείρωση - Χαράλαμπο Τσιτσάγγα, Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους Αντώνης Ξυλουργίδη και Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Ωστόσο ακόμα να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο