Τι λέει ο δικηγόρος ενός από τους δύο κατηγορούμενους στο επεισόδιο με τους Σκοπιανούς στο Μαυροβούνι Σκύδρας | PellaNews

Τι λέει ο δικηγόρος ενός από τους δύο κατηγορούμενους στο επεισόδιο με τους Σκοπιανούς στο Μαυροβούνι Σκύδρας

Για μία διένεξη μεταξύ οδηγών κάνει λόγο ο δικηγόρος, κ. Στάθης Φουντουκίδης ο οποίος εκπροσωπεί τον έναν από τους δύο εμπλεκόμενους στην Σαββατιάτικη υπόθεση με τους Σκοπιανούς που απασχόλησε το πανελλήνιο. 

Συγκεκριμένα η δήλωση του στην Πέλλαnews έχει ως εξής:

"Πρόκειται για μια ποινική διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον λόγο αυτόν θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Εκπροσωπώ τον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων. Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες, θα προσκομιστούν μάλιστα στο δικαστήριο στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητά του. Για τις άδικες εις βάρος του κατηγορίες έχει ήδη καταθέσει έγκληση για ψεύδη καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτό όμως που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι ότι ο εντολέας μου, ένας νέος άνθρωπος, βιοπαλαιστής, που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει δώσει δικαιώματα, ενοχλήθηκε από τον τρόπο που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το θέμα από κάποιους. Πρόκειται για μια διένεξη μεταξύ οδηγών, από αυτές που κατά εκατοντάδες λαμβάνουν χώρα καθημερινά στους δρόμους. Κανένα εθνοτικό υπόβαθρο ή κίνητρο δεν υπήρξε από πλευράς του. Η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα, θα κρίνει την υπόθεση στην πραγματική της διάσταση, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, δίχως να επηρεαστεί από το κλίμα των ημερών".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν σήμερα ενώπιον εισαγγελέα στην Έδεσσα αλλά ζητήθηκε και δόθηκε αναβολή. Πρέπει, μάλιστα, να πούμε ότι οι Σκοπιανοί (η άλλη πλευρά δηλαδή) δεν παραβρέθηκαν στην αίθουσα, διότι μετά το περιστατικό και τις μηνύσεις έφυγαν για την χώρα τους. Απ' ότι φαίνεται και στην φωτογραφία η Αστυνομία, καλού κακού, πήρε τα μέτρα της με ισχυρή παρουσία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι καμία ένταση δεν υπήρχε ούτε διάθεση για επεισόδια. 

 

Ο δικηγόρος Στάθης Φουντουκίδης