Χείρα βοήθειας από το Νοσοκομείο Βέροιας στα Νοσοκομεία της Πέλλας | PellaNews

Χείρα βοήθειας από το Νοσοκομείο Βέροιας στα Νοσοκομεία της Πέλλας

Χείρα βοήθειας προς τα Νοσοκομεία της Πέλλας έδωσε για άλλη μια φορά το Νοσοκομείο Βέροιας και η διοίκηση του Ηλία Πλιόγκα. 

Αρχικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας  σύμφωνα με δηλώσεις του στο pellanews.gr ίχε στείλει κατά το περσινό κύμα πανδημίας έναν Πνευμονολόγο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών προκειμένου να βοηθήσει το Νοσοκομείο της Πέλλας, που δεχόνταν μεγάλη πίεση κατα την περσινή χρονιά. Βέβαια και φέτος το Νοσοκομείο Γιαννιτσών δέχεται μεγάλη πίεση όμως η διοίκηση του φρόντισε για την στελέχωση του.

Φέτος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας έδωσε χείρα βοήθειας προς το Νοσοκομείο Έδεσσας. Μετά την συνταξιοδότηση των ιατρών της παθολογική του Νοσοκομείου Έδεσσας, και την τραγική αδράνεια της προηγούμενης διοίκησης και κυβέρνησης, το Νοσοκομείο Έδεσσας έμεινε με μόλις 3 Παθολόγους με συνέπεια οι γιατροί να έχουν ένα δύσκολο έργο. Ο Ηλίας Πλιογκας δείχνοντας έμπρακτο το ενδιαφέρον του για την Πέλλα και την Έδεσσα έστειλε για έναν μήνα παθολόγο απο το Νοσοκομείο Βέροιας, ωστόσο όπως δήλωσε η απόσπαση του παθολόγου θα ανανεωθεί ως που να εξομαλυνθεί η κατάσταση με την πανδημία αλλα και να καλυφθούν οι θέσεις που προκηρύχθηκαν.

Την ίδια στιγμή ακόμη και σήμερα ασθενείς απο την Πέλλα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βέροιας, καθώς ο Ηλίας Πλιόγκας φρόντισε και οργάνωσε το Νοσοκομείο Ημαθίας με σύγχρονες ΜΕΘ. Ενώ όπως δήλωσε και ο ίδιος και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει το Νοσοκομείο Βέροιας στέλνοντας αναισθησιολογο για την εύρυθμη λειτουργεί της ΜΕΘ.