Έγινε η ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής-Πολλαπλά μηνύματα προς...ναυτιλευόμενους απο τον Δήμαρχο | PellaNews

Έγινε η ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής-Πολλαπλά μηνύματα προς...ναυτιλευόμενους απο τον Δήμαρχο

Η τελετή της ορκωμοσίας της νέα δημοτικής αρχής και κατ’ επέκταση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των συμβούλων από τις 5 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Όλοι οι σύμβουλοι υπέγραψαν το τυπικό πρωτόκολλο ενώ προηγήθηκε η ομιλία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου. Όλα αυτά μέσα σ’ ένα κλίμα πρωτόγνωρο για την περιοχή, μιας και το Δημοτικό Συμβούλιο πλέον θα αποτελείται από 5 παρατάξεις, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στις συνεδριάσεις και στα πεπραγμένα της προσεχούς τετραετίας που θα διανυθεί για τον Δήμο Πέλλας. 

Καταρχήν ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην χαοτική κατάσταση που ανέλαβε η παράταξη του από τους καποδιστριακούς Δήμους, όταν πρωτοανέλαβε την διοίκηση του Δήμου (πριν από δύο τετραετίες), λέγοντας ότι «καταφέραμε να βάλουμε μια τάξη».

«Όταν το 2014 σας είπα ότι έχουμε τώρα το περιθώριο να σχεδιάσουμε σωστά, να μελετήσουμε τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά του μεγάλου αυτού Δήμου και να πάρουμε τις πρώτες αναπτυξιακές ανάσες, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα της χώρας. Το πετύχαμε. Τώρα, στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο σας δείξαμε τι έχουμε υλοποιήσει και κυρίως ποια μεγάλα έργα έχουμε δρομολογήσει για τα επόμενα χρόνια, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Σας έδειξα έναν πλεονασματικό Δήμο που μπορεί κοιτάξει ψηλά, να βάλει μεγάλους στόχους. Αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά της νέας θητείας που μας ανέθεσαν οι δημότες. Τα δουλέψαμε με πίστη, τα προετοιμάσαμε με πείσμα και σας διαβεβαιώνω ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να μας εμποδίσει να τα υλοποιήσουμε», σημείωσε ο κ. Στάμκος.

Και στο σημείο αυτό ξεκίνησε με αρκετά «μηνύματα» προς όλους, αλλά κυρίως προς την πλευρά της αντιπολίτευσης. «Δεν μπορώ μάλιστα να φανταστώ καν ποιος θα είχε ουσιαστική αντίρρηση στα καλά πράγματα για τον τόπο. Μπορώ να υποθέσω διαφορετικές προτεραιότητες, ναι, κι εδώ είμαστε να τις συζητάμε πολιτισμένα και μαζί να βρίσκουμε τη χρυσή τομή», είπε, προσθέτοντας  «να ξεκαθαρίσω πάντως από σήμερα τη θέση μου, για το ενδεχόμενο έστω μια κακόπιστης αντιπολίτευσης. Οι δημοκρατικές διαδικασίες υπάρχουν για να εξασφαλίζουν κοινωνική πρόοδο με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Όχι για να καταδικάζουν σε στασιμότητα έναν ολόκληρο τόπο, μέχρι να γίνει το χατίρι μιας μικρής μειοψηφίας. Από τέτοια καμώματα έχει υποφέρει ολόκληρη η χώρα ξανά και ξανά στο παρελθόν. Τα πληρώσαμε με ακροβατισμούς και πειράματα, όπως η δήθεν διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη και πιο πρόσφατα η δήθεν απλή αναλογική του Κλεισθένη. Με κόπο και θυσίες ξεπεράσαμε το πρώτο και θα ξεπεράσουμε και το δεύτερο. Αρκεί να έχουμε όλοι μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση το νου μας στραμμένο στο συμφέρον του δήμου. Γι’ αυτό σας καλώ όλους, απ’ όλους τους συνδυασμούς του δημοτικού συμβουλίου, να αφήσουμε κατά μέρος τις προσωπικές πολιτικές, τις προσωπικές πικρίες, που ας πούμε ότι συγχωρούνται σε μια προεκλογική μάχη, ακόμα κι όταν χρειάζεται απόφαση δικαστηρίου, για να γίνει σεβαστή η απόφαση της πλειοψηφίας. Ας τα αφήσουμε κατά μέρος αυτά, γιατί μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν από κάποιο σημείο και πέρα. Ας σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και τις προοπτικές αυτού του τόπου. Είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτού του δημοτικού συμβουλίου, η συντριπτική πλειονότητα των συμβούλων και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, σήμερα εδώ, μπορούν να συμφωνήσουν μαζί μου ότι προέχει η ουσία και όχι η βιτρίνα».

Ο Δήμαρχος Πέλλας τόνισε «ας πάρουμε λοιπόν σήμερα την πρώτη μας απόφαση, αν είναι δυνατόν παμψηφεί. Ας ορίσουμε αυτήν ως βασική αρχή όλων των αποφάσεων μας στο εξής. Ότι σε κάθε δίλλημα για το ποιο έργο πρέπει να προκριθεί, για το που πρέπει να δαπανηθούν τα χρήματα των δημοτών, για το ποιες προσλήψεις πρέπει να γίνουν, το κριτήριο θα είναι η ωφελιμότητα για τους πολλούς και όχι η εύνοια προς τους λίγους. Μια τέτοια απόφαση εκτός ημερησίας διάταξης δεν θα είναι μόνο οδηγός για τις αποφάσεις μας, θα είναι και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους συνδημότες μας, που είναι πια καιρός να αισθανθούν μέλη ενός ενιαίου, ισχυρού δήμου, που αναπτύσσεται ισόρροπα και με δικαιοσύνη προς όλους, όπου κι αν κατοικούν, με ότι κι αν ασχολούνται. Έτσι, πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε σωστά, έτσι δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω και στην 3η μου θητεία ως Δήμαρχος του ωραίου μας τόπου. Αυτή άλλωστε είναι και η θέση της απόλυτης πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Να προχωρήσουμε μπροστά με νοικοκυροσύνη, με πρόγραμμα, με δημοκρατικό ήθος και με σεμνότητα και ανθρωπιά στη διοίκηση και στις υπηρεσίες του δήμου».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γρ. Στάμκος κατέληξε λέγοντας «εύχομαι καλή θητεία σε όλους. Έχουμε πολύ και καλή δουλειά μπροστά μας σε όλους τους τομείς και είμαστε όλοι εδώ για να υπηρετήσουμε τα δίκαια συμφέροντα των συνδημοτών μας. Να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νεότερους, για τα παιδιά μας. Καλή επιτυχία σε όλους σας, καλή επιτυχία στον Δήμο Πέλλας».    

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Δ. Σταμενίτης και Λ. Βασιλειάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δ. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστ. Αντωνίου, στρατιωτικές αρχές, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας Π. Περδικάτσης κ.α.   

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος