Γιαννιτσά: Έδωσε απαντήσεις και πήρε φακέλους με αιτήματα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης | PellaNews

Γιαννιτσά: Έδωσε απαντήσεις και πήρε φακέλους με αιτήματα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Όλους τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων των Γιαννιτσών, καθώς και τους συνεταιριστές της Πέλλας, συνάντησε στο Δημαρχείο Γιαννιτσών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πριν απ' όλες τις συναντήσεις, η άφιξη του στα Γιαννιτσά ξεκίνησε με συστάσεις στην είσοδο του Δημαρχείου και αμέσως μετά συνάντηση με τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, παρουσία των Βουλευτών Δ. Σταμενίτη και Λ. Βασιλειάδη, οι οποίοι συνόδευσαν τον Υπουργό σε όλο το πρόγραμμα επισκέψεων του στον Νομό Πέλλας.

Ο κ. Λιβανός συναντήθηκε με τους Συνεταιριστές της Πέλλας(ΣΕΑΣ)που όντας οργανωμένοι, και με τα αιτήματα τους να δίδονται ανά χείρας στον Υπουργό, ανέλυσαν κάθε ένα ζήτημα με επιχειρήματα. Μάλιστα σε σημεία των αιτημάτων ο Υπουργός ζήτησε την άποψη και τις προτάσεις τους, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν σε επικείμενη συνάντηση στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων εκπροσώπων αγροτικών φορέων, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πέλλας, με σύσσωμο το Διοικητικό του Συμβούλιο, κατέθεσε τα δικά του ζητήματα/προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Να σημειώσουμε οτι στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το πολιτικό γραφείο του πρώην Υπουργού, Βουλευτή Πέλλας Γ. Καρασμάνη, ενώ παρών ήταν ο Πρόεδρος της Κονοπραξίας Συνεταιρισμών-Ο.Π. Ημαθίας και με νευραλγική θέση πλέον στο κεντρικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, Χρήστος Γιαννακάκης.

Το ενδιαφέρον που έδειξε ο Υπουργός για κάθε θέμα ξεχωριστά, με το επιτελείο που τον συνόδευε να σημειώνει συνεχώς κάθε λέξη αγροτών και συνεταιριστών, ισορρόπησε την μεγάλη αναμονή που υπήρξε στο Δημαρχείο, καθώς η επίσκεψη του κ. Λιβανού άργησε κατά πολύ απο το καθορισμένο πρόγραμμα. Υπομονή υπήρχε, καθώς όλα τα αγροτικά ζητήματα "καίνε" στην κυριολεξία.

Πάντως, το viral της όλης επίσκεψης ήταν το "παραδοσιακό" δώρο που έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας Νίκος Μηνάς στον Υπουργό και συγκεκριμένα...μία γκλίτσα! Ο "πάγος" στην Πέλλα δεν έσπασε απλά για τον Υπουργό, αλλά παραλίγο να μπει και σε...ουίσκι, με την υποδοχή που είχε.

Μακάρι αυτό να έχει και συνέχεια, μιας και του δίδεται η ευκαιρία να επιλύσει και, στα πιο δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα, να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά. 

Περισσότερα σε προσεχές ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα Γιαννιτσά αλλά και γενικά στον Νομό Πέλλας, καθώς η συνέχεια του προγράμματος του εμπεριείχε την Αντιπεριφέρεια Πέλλας και τις συναντήσεις που είχε να κάνει στην Έδεσσα.