Γιαννιτσά ατυχήματα: Άφαντες οι διαβάσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν | PellaNews

Γιαννιτσά ατυχήματα: Άφαντες οι διαβάσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Κοντεύοντας στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου, επί της οδού Δ.Μ. Παπαδόπουλου, αλλά και στις πέριξ οδούς που υπάρχουν γύρω γύρω από τον χώρο, ο πεζός θα πρέπει να είναι σίγουρα μύγα (που όπως ξέρετε έχει κυκλική "ματιά" σε έναν χώρο), και όχι άνθρωπος για να περάσει. 

Ο λόγος; Η έλλειψη διαβάσεων εδώ και πολλά χρόνια.

Το αποτέλεσμα; Δύο ατυχήματα το τελευταίο διάστημα με θύματα πεζούς τους οποίους χτύπησαν αυτοκίνητα!

Τι γίνεται τώρα; Κάνεις τον σταυρό σου να είναι όλοι προσεκτικοί αι κυρίως οι οδηγοί (που δεν είναι φυσικά όλοι), για να μην γίνει κι άλλο κακό.

Θα μπορούσε κάλλιστα η Τροχαία να επισημάνει στον Δήμο οτι εκεί χρειάζονται οπωσδήποτε διαβάσεις, όπως υπάρχουν στο σημείο του παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου και μία κοντά στους χώρους υγεινομικού ενδιαφέροντος (κοτόπουλα Μπαρμπά Γιάννης) και πολύ σωστά υπάρχουν. 

Αλλά...απουσία της πάλαι ποτέ κραταιάς (και χρήσιμης) Επιτροπής Κυκλοφοριακού (που δεν προβλέπεται να υπάρχει από το σχέδιο Κλεισθένης, που φοβερά σοφοί όσοι το δημιούργησαν), φαίνεται οτι οι διαπιστώσεις μένουν διαπιστώσεις στα "πορίσματα", σε καθαρά υπηρεσιακό επίπεδο και αυτοί που στο τέλος τραβούν την ταλαιπωρία είναι τα θύματα, οι οδηγοί και οι συγγενείς τους. Στις υπηρεσίες...όλα καλά, όλα ανθηρά, που έλεγε και μία ατάκα σε ελληνική ταινία.

Που αν πρέπει να γυριστεί μία καινούργια, σίγουρα κάποιες σκηνές θα είχε πολύ πλάκα να γυριστούν στα πέριξ του Πάρκου, με τους πεζούς να κάνουν τον Βέγγο, μήπως γλιτώσουν το κακό.

Δεν είναι όλοι Βέγγος όμως, τι να κάνουμε. Όπως και όλοι τόσο δραστήριοι για να πράξουν τα αυτονόητα, με μια απλή συνενοησούλα. 

Τα ατυχήματα και μάλιστα σοβαρά, μιλούν από μόνα τους.