Γιαννιτσά: Μητέρα αναζητεί...δρόμους- "Να αλλάξουμε κι εμείς" αναφέρει γονέας | PellaNews

Γιαννιτσά: Μητέρα αναζητεί...δρόμους- "Να αλλάξουμε κι εμείς" αναφέρει γονέας

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Γειτονιές υπάρχουν και κοντά στο Μαύρο Άγαλμα. Άνθρωποι μένουν διασκορπισμένα σε όλη την πόλη, από άκρη σε άκρη της. Η κατάσταση σε δρόμους και πεζοδρόμια, δεν είναι παντού η ίδια. Όπως για παράδειγμα, το σημείο όπου μία μητέρα βγήκε για βόλτα με το παιδάκι της, με το καρότσι. Κλασσική εικόνα που βρίθει σε κάθε σημείο της πόλης. Όμως; Τι λέει η ίδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης;

"Εχθές(σ.σ. 20/10/2021) τιμήσαμε την απελευθέρωση της πόλης μας και αποδωσαμε φόρο τιμής στους προγόνους μας. Και πολύ καλά κάναμε. Τι θα γίνει όμως με εμάς που ζούμε τώρα σε αυτή την πόλη; Ποιος θα σεβαστεί εμάς και τα παιδιά μας; Αν όλοι όσοι παρέστησαν στην κατάθεση στεφάνων ως εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, κομμάτων, πολυκατοικιών, γειτονιών κλπ. περάστε και τοποθετήσετε ένα πλακάκι κατά μήκος του δρόμου ίσως μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε με ασφάλεια.
Αναμένουμε για δικές σας ενέργειες
".

Υποθέτουμε, οτι η αναφορά στην ημέρα και αν διακρίνουμε από τη φωτογραφία, η δική της γειτονιά βρίσκεται πλησίον του Μνημείου της πόλης, κάπως γίνεται αναφορά σε "περιφερειακό". Οπότε ανάλογα, πιάνει και όσους παρευρέθηκαν στην κατάθεση στεφάνων για την απελευθέρωση της, μιας και το μνημείο, αποτελεί αιτία αναφοράς("λόγω της ημέρας", που έλεγε κι ο Αντωνάκης-Γιώργος Κωνσταντίνου, σε γνωστή ελληνική ταινία).

Ακόμη και τους πολίτες όμως αναφέρει, τους δημότες που δεν οργανώθηκαν ποτέ για να απαιτήσουν, φιλολογώντας δεξιά κι αριστερά στα καφενεία, με την "ελαφρότητα" του οτι "δεν γίνεται τίποτα, δεν έχουμε δρόμους, έχουμε ρημάξει τα αυτοκίνητα μας". Ακόμη και μητέρες, που συχνά πυκνά διαμαρτύρονται διαδικτυακά για το οτι δεν υπάρχουν μπάρες, σωστά πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα η βόλτα ή οι δουλειές με ένα καροτσάκι να αποτελεί άθλο στα Γιαννιτσά! 

Και πώς να διαμαρτυρηθεί κάποιος, πώς να απαιτήσει, πώς να επισημάνει, αφού κοιτάει...τον εαυτούλη του. Όπως για παράδειγμα, την παρατήρηση που κάνει άλλος χρήστης, περιγράφοντας το εξής:

"Ανέβαινα τη Βενιζέλου με την κόρη μου στο καροτσάκι. Στη διάβαση από τον Αργυρόπουλο προς τον Ράλλη λοιπόν, ένας "πανέξυπνος" άφησε με αλαρμ το αμάξι του στη διάβαση, ακριβώς πάνω στη ράμπα που υπάρχει. Αυτός ο "πανέξυπνος" λοιπόν που δεν σεβάστηκε τους πολίτες, που πάρκαρε στη διάβασηπ όσο δε εμένα και όλους τους γονείς που το άφησε μπροστά στη ραμπά, αν τον ρωτήσεις για τον Δήμο προφανώς θα του φταίνε τα πάντα και οι πάντες και θα έχει και απόψεις επί παντώς επιστητού. Θέλω να καταλήξω πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς".

Οπότε, αν δεν βελτιωθούμε με έργα από το δημοτικό εκλεγμένο πεδίο, εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες που διέπουν ένα "κλεινόν άστυ" με δυσκολίες και δυσμορφίες κι από πλευράς πολιτών, αυτό που θα επικρατεί σε μία περιοχή όπως τα Γιαννιτσά που θέλουν να λέγονται πόλη...αφήστε το καλύτερα.

Ας παραμείνουμε μια μικρή ζούγκλα, κάνοντας ο καθένας τον Ταρζάν. παρέα με τους γορίλες...