Γιαννιτσά: Ο Κουβέλης η αιτία για προσαγωγές πολιτών | PellaNews

Γιαννιτσά: Ο Κουβέλης η αιτία για προσαγωγές πολιτών

Για ακόμη μία φορά κυβερνητικό στέλεχος ήταν η αιτία να γίνουν συλλήψεις για εξακρίβωση στοιχείων και να δημιουργηθεί κοινωνική αναστάτωση. Για ακόμη μία φορά τα Γιαννιτσά έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό, μιας και σε άλλες πόλεις τέτοια περιστατικά έγιναν μία φορά. Στα Γιαννιτσά όμως το κακό παράγινε...Σήμερα το πρωί υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση τιμής σε αγωνίστρια της αριστεράς(Ουρανία Νιζαμίδου), η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας, στο Δημαρχείο Γιαννιτσών. Η αιτία των όσων έγιναν, δηλαδή παρουσία πολιτών για διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη. Εξαιτίας της οποίας υπήρχε αυξημένη αστυνομική δύναμη, διότι η προηγούμενη επίσκεψη Κοντονή στην πόλη, αλλά και τα περιστατικά που συνέβησαν τελευταία σε Καβάλα, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα δεν άφησαν καλές… «εμπειρίες».

Γι’ αυτό ίσως θα ήταν σωστό, αφού γνωρίζουν όλοι ότι ο κόσμος είναι σε έξαλλη κατάσταση και ακόμη φοβερά εκνευρισμένος για την συμφωνία των Πρεσπών(τα σημάδια της οποίας άρχισαν να φαίνονται σε διάφορες εκφάνσεις συμπεριφοράς των γειτόνων και ιδιαίτερα του Ζάεφ), να γινόταν μία πολύ όμορφη εκδήλωση, χωρίς να αμαυρωθεί με τέτοιο τρόπο. Δηλαδή να τιμάται αγωνίστρια για τη δημοκρατία σε αίθουσα και έξω απ’ αυτήν να απαγορεύεται οποιαδήποτε δημοκρατική διαμαρτυρία.

Δεν είναι μέγιστη ειρωνεία η αντίθεση αυτή; Χρειαζόταν ο Κουβέλης για να «εμπλουτιστεί» μία τέτοια εκδήλωση;  

Αυτό που έγινε ήταν να συλληφθούν για εξακρίβωση στοιχείων πολίτες(16 τον αριθμό), οι οποίοι κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης» και του «Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974». Σε μία μελλοντική εκδήλωση θα μπορούν προφανώς να εκφέρουν άποψη και συλληφθέντες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και οι οποίοι για κάποιους μπορεί να αποτελούν «αντιστασιακούς» των ημερών. Δεν νομίζετε;

pellanews