Γιαννιτσά: Στα γραφεία των βουλευτών οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί | PellaNews

Γιαννιτσά: Στα γραφεία των βουλευτών οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Κινητοποίηση πλήρη προγράμματος και δράσης πραγματοποίησαν οι ανεμβολίαστοι υγεινομικοί του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, μία κίνηση που διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ιδρύματος. Η κινητοποίηση αυτή έγινε πέραν ακόμη και των κινητοποιήσεων που έρχονται την Πέμπτη 26 Αυγούστου, καθώς το Σωματείο εκ Γιαννιτσών συνηθίζει να δρα σε επιπλέον συνδικαλιστικό τόνο, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη έμφαση στην αναγκαιότητα επιτακτικής δράσης και αντίδρασης απέναντι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τον τρόπο που επιβάλλεται και το φάσμα της ανεργίας με το οποίο "απειλείται" ουσιαστικά όπως σημειώνεται, το κομμάτι αυτό. 

 

Την διαμαρτυρία τους παρέδωσαν εγγράφως στα γραφεία των τεσσάρων Βουλευτών της Πέλλας, των τριών κυβερνητικών κ.κ. Γ. Καρασμάνη, Δ. Σταμενίτη και Λ. Βασιλειάδη, καθώς και της αντιπολίτευσης όσον αφορά τη Θ. Τζάκρη. 

«Υπάρχει μια αλυσίδα ειδικοτήτων που θα χαλάσει. Θα υπάρξουν πολλά προβλήματα. Δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί ένας εργαζόμενος, με οποιαδήποτε μορφή. Αυτοί οι άνθρωποι, που συνεχίζουν να δίνουν εαυτόν, έκαναν υπερπροσπάθεια, κατέβαλλαν τα μέγιστα κατά τη διάρκεια του κορωνοϊου. Αυτοί οι άνθρωποι χειροκροτήθηκαν. Και τώρα, τους στέλνουν σπίτι τους!», σημειώνει έμφαση ο Πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σίμος Φωστηρόπουλος, στο ρεπορτάζ που μπορείτε να διαβάσετε εκτενέστερα στην Πέλλαnews που κυκλοφορεί. 

Πάρτε μια γεύση των κινητοποιήσεων που έγιναν στα Γιαννιτσά το πρωί τηςΤρίτης 24 Αυγούστου. 

Ο αγώνας τους θα συνεχιστεί. Θα "αντέξουν" μέχρι τέλους, μέχρι τις 31 Αυγούστου; θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις, υπό την πίεση που δίδεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως αυτή επιβάλλεται μέσα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν; Είναι το κορυφαίο ερώτημα που επικρατεί από πλευράς κόσμου, που έχει, μεταξύ άλλων, στραμμένα τα μάτια του στο ιδιαίτερο λόγω επαγγέλματος, υγειονομικούς. 

Η 1η Σεπτέμβρη είναι κοντά. Από εκεί και πέρα...ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιός να βάλουν το χέρι τους...