Γιαννιτσά: Σύζευξη πολιτισμού-παράδοσης με την "Ανδρομάχη" στην Πέλλα | PellaNews

Γιαννιτσά: Σύζευξη πολιτισμού-παράδοσης με την "Ανδρομάχη" στην Πέλλα

Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα», ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Καρυωτών Γιαννιτσών και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Πέλλας «H Ανατολική Ρωμυλία» διοργανώνουν μία βραδιά Πολιτισμού και αλληλεγγύης την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο ανοικτό Θέατρο των Γιαννιτσών με την θεατρική παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας ανατολικορωμυλιώτη Γιάννη Νικολαΐδη. Την εκδήλωση υποστηρίζει η Ιερά Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και γίνετε σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας. Αρωγός στην εκδήλωση η Μικρασιατική Εστία Νομού Πέλλας.

Την εκδήλωση στηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας, η Δημοτική τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης (TV100 και FM100), η εφημερίδα ΠΕΛΛΑNEWS και μέρος του ηλεκτρονικού τύπου του Νομού Πέλλας. 

Αντί εισιτήριου, προαιρετικά, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν, τρόφιμα μακράς διάρκειας, και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν από την λαίλαπα των πυρκαγιών που ταλάνισαν την πατρίδα μας.

Το ένστικτο και η γνώση της την οδηγούν στο σωστό δρόμο και ζητάει βοήθεια από τον ευπατρίδη Πηλέα, για να γλυτώσει το γιο της. Μετά την Άλωση της Τροίας… μετά την Άλωση της Πόλης…

Μετά την Άλωση… Η διαφύλαξη της πορείας του ανθρώπινου είδους, είναι στα χέρια και στην εσωτερική ικανότητα ορισμένων “σημαδεμένων” ανθρώπων. Αυτοί με τη στάση τους, με τον “ίσκιο” τους που λέει ο λαός, χαράζουν το δρόμο για μια νέα αρχή, έχοντας δεδομένο το ιστορικό παρελθόν και την ουσιαστική αξιοπρέπεια της Γνώσης.

Ο Όμηρος πολύ σωστά τοποθετεί την Ανδρομάχη δίπλα στον Έκτορα, υπογραμμίζοντας έτσι, ότι η αξιοπρέπεια η ανδρεία και η φιλοπατρία μπορεί να ταυτίζονται!!

“Και των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός. Και να πεθάνουνε, λάμπ’ η αρετή τους”. (Ευριπίδης)

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί-Κίνηση: Γιάννης Νικολαϊδης

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης

Σκηνικά:Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Η δομή του cast:

Ανδρομάχη: Φωτεινή Φιλοσόφου

Πηλέας: Γιάννης Νικολαϊδης

Μενέλαος: Νίκος Γιάννακας

Ορέστης-Αγγελιαφόρος: Γιάννης Τσιώμου

Τροφός: Έφη Θανοπούλου

Ερμιόνη: Γεωργία Αμπουράντυ

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά