Ημέρα μνήμης στα Γιαννιτσά | PellaNews

Ημέρα μνήμης στα Γιαννιτσά

Ημέρα μνήμης στα Γιαννιτσά με τον Δήμο Πέλλας αλλά και τους βουλευτές να τιμούν την θλιβερή αυτή επέτειο.

Στις εκδηλώσεις παρών ήταν και ο βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης ο οποίος δήλωσε 

Ημέρα μνήμης για την πόλη των Γιαννιτσών.

Σήμερα στον ομαδικό τάφο Γιαννιτσών προς τιμήν των 112 συμπολιτών μας που εκτελέστηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944.

Η πόλη των Γιαννιτσών βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις του μαρτύρησαν από τις δυνάμεις της κατοχής και γνώρισαν με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο την εχθρότητα των κατακτητών.

Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειες τους, τιμούμε τη θυσία τους και κρατάμε ζωντανή τη συλλογική μνήμη.

 

Εκτός από τον Διονύση Σταμενίτη παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν και ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, η βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αλλά και δημοτικοί συμβούλοι.

Τέλος παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι Συλλογών της αστυνομίας αλλά και ο διοικητής της Μεραρχίας Στρατηγός Χατζηγεωργιου. 

Μετά την δοξολογία στον ομαδικό τάφο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρης Στάμκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, τον βουλευτή Γιώργο Καρασμάνη, τον στρατηγό, τον αστυνομικό διευθυντή Πέλλας αλλά και τους εκπροσώπους των Συλλογών.