Η «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη που πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θέατρο Γιαννιτσών | PellaNews

Η «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη που πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θέατρο Γιαννιτσών

Την Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:00 το βράδυ, στον ανοικτό θέατρο ΓιαννιτσώνΗ ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας, το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα», ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Καρυωτών Γιαννιτσών και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Πέλλας «H Ανατολική Ρωμυλία», με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης ΕδέσσηςΠέλλης και Αλμωπίας, του Δήμου Πέλλας και με την αρωγή της Μικρασιατικής Εστίας Πέλλας, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την θεατρική παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας  ανατολικορωμυλιώτη, Γιάννη Νικολαΐδη. Αρκετοί θεατές καθώς και εξέχοντα πρόσωπα της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων παρακολούθησαν την παράσταση η οποία τους καθήλωσε με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών.

Πριν την εκδήλωση από νωρίς κατά την προσέλευση των θεατών τα μεγάφωνα μετέδιδαν τραγούδια του μεγάλου Μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη στην μνήμη του, ενώ είχαν τοποθετηθεί στο χώρο αφίσες του. Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας κου Απόστολου Ζαφειρόπουλου ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στη βραδιά Πολιτισμού, αλληλεγγύης, αλλά και μνήμης για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εκ μέρους όλων των συνδιοργανωτώνείπε ότι, ησημερινή μας εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο τωνδραστηριοτήτων του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα»  αλλά και των συνδιοργανωτώνΣυλλόγων. Οι σύλλογοι μας αναπτύσσουν και ενθαρρύνουν πρωτοβουλίες, συντονίζουν και παρακινούν καθετί που αγγίζει τον άνθρωπο, προάγει τον πολιτισμό και ευνοεί τις συνθήκες για δημιουργία και ανάπτυξη.

Η σημερινή παράσταση έχει και μια ιδιαιτερότητα εκτός από τα διαχρονικά μηνύματα της Ανδρομάχης του Ευριπίδη, που θα αναδυθούν, μας δόθηκε και η ευκαιρία πρώτον να προσφέρουμε τρόφιμα  και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που πλήγηκαν από την λαίλαπα των πυρκαγιών που έπληξαν την πατρίδα μας, δείχνοντας την αλληλεγγύη και την αγάπη  προς τον συνάνθρωπό μας,και με την πράξη μας αυτήνα καταστήσουμετονάνθρωπο επίκεντρο του Πολιτισμού μας.

Και δεύτερον να τιμήσουμε την μνήμη του σπουδαίου Έλληνα Μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Να τιμήσουμε τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη,τον σπουδαίο δημιουργό, τον αγωνιστή, τον ανθρωπιστή Μίκη  Θεοδωράκη. Στον δικό μας Μίκη. Στον άνθρωποπου έβαλε την Ελλάδα πάνω στις νότες του και την γύρισε στην Οικουμένη. Στον  Οικουμενικό Μίκη. Και του ευχήθηκεκαλό ταξίδι στην Αιωνιότητα.Και τελείωσε τον χαιρετισμό του  με ευχαριστίες προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ΕδέσσηςΠέλλης και Αλμωπίας κκ Ιωήλ και τον Δήμαρχο Πέλλας κο Γρηγόρη Στάμκο για την στήριξη τους. Στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΠέλλαςκο Αθανάσιο Επιτροπάκη για την συν αντίληψη  και την ευαισθησία του να συνδιοργανώσουμε την εκδήλωση. Τους προέδρους των συνδιοργανωτών Συλλόγων κα Κική Παπαδοπούλου και Αργύρη Νινιατσούδη και τα μέλη των ΔΣκαθώς και την κα Ελένη Μαυροκεφαλίδου της Μικρασιατικής Εστίας Πέλλας. Τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου και τον σκηνοθέτη Γιαννη Νικολαΐδη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους ηχολήπτες καιτελευταία ευχαρίστησε τους θεατές, που με την παρουσία τους έδωσαν την χαρά στους πρωταγωνιστές να ξεδιπλώσουν το μεράκι και το ταλέντο τους στο έπακρον, ώστε να παρακολουθήσουμε μια θαυμάσια παράσταση.Και τελείωσε απευθύνοντας κάλεσμαστους παρεβρίσκόμενους να παραβρεθούν στην θεμελίωση του Πολιτιστικού Κέντρου του  Ιερού Ιδρύματος, στη Λειβαδίτσα της Πέλλας, στην οποία προχωράμεμε γρήγορους ρυθμούς με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Δημάρχου Πέλλας κου Γρηγόρη Στάμκου, στις αρχές Νοεμβρίου 2021, όπως θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:Η Βουλευτής Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας κος Γρηγόρης Στάμκος με την σύζυγό του, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας κος Αθανάσιος Επιτροπάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πέλλας κος Στάθης Καστερίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα Αναστασία Δαρδανελιώτη, κοςΣτέλιος Κάλφας,κος Αναστάσιος Στεφανίδης και η κα Κική Παπαδοπούλου.Ο Πρόεδρος ΝέουΜυλοτόπου κος Γρηγόρης Καρακεχαγιάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ κος Γιάννης Μηνούδης, η Πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ κα Μαρία Ασανιώτου, η Αντιπρόεδρος της ΕΑΡ κα Θεοδώρα Μηνούδη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Πέλλας κος Αργύρης Νινιατσούδης,  η Πρόεδρος του Συλλόγου ΚαβακλίΚουφαλίων κα Μαρία Καράλη, ο Πρόεδρος του ΣυλλόγουΣτραντζαλιωτών κος Αντώνης Μεταφτσής, ο Πρόεδρος της Εξωραΐστικής Λέσχης Φιλιππούπολης Λάρισας, κος Σιδέρης Δελαρούδης,ο Γεν.Διευθυντής του Ωδείου Γιαννιτσών κος Γιάννης Ανδρόνογλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών κα Μαρία  Μιντζόλη-Λαγομάτη, οΠρόεδρος του Συλλόγου Γέφυρας κος Ιωάννης Κιομουρτζήςκ.α

Οι θεατές προσέφεραν γενναιόδωρα τρόφιμα για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας, τα οποία θα διατεθούν άμεσα από την ΔΗΚΕΠΑΠέλλας