Κική Παπαδοπούλου: Η "Ανδρομάχη" είναι μέτρο στήριξης παράδοσης και τέχνης | PellaNews

Κική Παπαδοπούλου: Η "Ανδρομάχη" είναι μέτρο στήριξης παράδοσης και τέχνης

Δεξιά στη φωτογραφία η Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Καρυωτών Γιαννιτσών Κική Παπαδοπούλου, με την παραδοσιακή στολή του δραστήριου Συλλόγου. Φώτο αρχείου(ΠΕΛΛΑNEWS) από τη θρησκευτική πανήγυρη του Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου, στις 28 Ιουνίου 2021.

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

"Ο πολιτισμός και τέχνη, σημεία αλληλένδετα στην Ελλάδα, πέρασαν τα πάνδεινα, όπως όλοι, κατά τη διάρκεια όλου του προηγούμενου διαστήματος. Τα lockdown και τα μέτρα έκαναν να σιωπήσει αυτό που δίνει ανάσα στον Έλληνα, από αρχαιοτάτων χρόνων", σημείωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Καρυωτών Γιαννιτσών Κική Παπαδοπούλου, με αφορμή την παράσταση της "Ανδρομάχης" στα Γιαννιτσά, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμέτοχος της δράσης είναι και ο, πάντα δραστήριος, Σύλλογος των Καρυωτών.

"Αξίζει ο κόσμος να στηρίξει την παράσταση της Ανδρομάχης, για τον σκοπό τον οποίο γίνεται από τη μία πλευρά, με την αλληλεγγύη να είναι το πρώτιστο στοιχείο στις μέρες μας απέναντι στους συνανθρώπους μας, από την άλλη γιατί η τέχνη και η παράδοση όταν συναντώνται ως ένα είδος σύμπραξης, εξυψώνουν τον πολιτισμό, στη χώρα που τον γέννησε, που είναι στο dna της", τόνισε η κ. Παπαδοπούλου στο pellanews.gr.

"Σας περιμένουμε, όλοι οι Σύλλογοι και οι φορείς που συμβάλλαμε και συνεργαστήκαμε για να δει το κοινό μία παράσταση που είναι εξαιρετική και δίνει τα δικά της μηνύματα, από τους αρχαίους προγόνους μας στον σύγχρονο κόσμο", κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Και δεν έχει άδικο, μιας και όλοι μας νιώθουμε οτι από κάπου ξεπρόβαλλαν και πάλι η παράδοση και η τέχνη μας, σαν να έκρυψαν ένα κομμάτι της ταυτότητας μας, το οποίο ξεμύτισε και αξίζει να το πάρουμε από το χέρι, να το στηρίξουμε και να συμπορευτούμε πάλι μαζί! 

*την παράσταση στηρίζει, μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας, η εφημερίδα ΠΕΛΛΑNEWS και το pellanews.gr