Κοπή πίτας με τρία... "καρφιά" από τον Στάθη Καστερίδη | PellaNews

Κοπή πίτας με τρία... "καρφιά" από τον Στάθη Καστερίδη

Επίθεση στον Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αλλαγές που έκανε στην αυτοδιοίκηση(χαρακτηρίζοντας τον «αυτοκρατορικό λειτουργό»), με εστίαση στην δυναμική των Επιτροπών με τις αλλαγές στον Καλλικράτη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πέλλας Στάθης Καστερίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας της παράταξης του («Πέλλα-Δήμος για όλους»), στην αίθουσα «Fantasia Reallive» στα Γιαννιτσά, παρουσία δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, στελεχών και πλήθους κόσμου.  

Ο κ. Καστερίδης ξεκίνησε με κριτική και αυτοκριτική των εκλογών που χάθηκαν, ενώ αμέσως μετά στάθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό, που προϋποθέτουν συναίνεση για να προχωρούν, όπως είπε, «μέσα από μια συνεννόηση και συνεργασία, η οποία όμως από πλευράς δημοτικής αρχής δεν υπάρχει». Αντιθέτως, υπάρχει μία ναπολεόντεια διοίκηση», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα «εσωτερικά» του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στην παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Ηλία Θεοδωρίδη, λέγοντας πως «έχει δώσει γη και ύδωρ και έχει πλαγιάσει στην παράταξη του Δημάρχου. Συνεργάζεται ουσιαστικά και ατύπως».

Αναφέρθηκε στις περιπτώσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Πέλλας, στο αίτημα της Κρύας Βρύσης για την «αυτονόμηση» της, ενώ υπογράμμισε ότι «η παράταξη μας έχει παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις», αναφερόμενος και στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με τους οποίους υπάρχει και θα υπάρχει συνεχή συνεργασία.

«Δεν πάμε μόνο για το θεαθήναι, αλλά μας λένε οι πρόεδροι και ο κόσμος τα προβλήματα τους», είπε ο κ. Καστερίδης, προσθέτοντας και μία είδηση: «θα δημοσιοποιήσουμε σύντομα αναπτυξιακό σχέδιο για τον δήμο, τετραετές πρόγραμμα, που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο, γιατί έχουμε το μεράκι, τη γνώση, και γιατί βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με φορείς και πολλούς πολίτες». 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανακοίνωσε και την δημιουργία δικτύου της παράταξης του, με τη γνωστοποίηση των κινήσεων και θέσεων του συνδυασμού του, αλλά και με τη δυνατότητα αποδοχής μηνυμάτων από τους πολίτες. Κλείνοντας υπογράμμισε πως «ο μόνος συνδυασμός που μπορεί να βγάλει από το τέλμα τον τόπο είμαστε εμείς».

Το φλουρί της πίτας παρέλαβε ο Γιώργος Ξανθόπουλος, που είναι λαϊκό μέλος στη ΔΕΥΑ Πέλλας.