Με την ψυχολογία του πρώτου βραβείου έρχεται και η χοροεσπερίδα του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου | PellaNews

Με την ψυχολογία του πρώτου βραβείου έρχεται και η χοροεσπερίδα του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου

Το πρώτο βραβείο στο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, «Σαραρίμ» στην Καλαμαριά απέσπασε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών».Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών Σαραρίμ διοργανώθηκε το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ν.Βότση»  από τις Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος.
Συμμετείχαν  συνολικά 800 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από όλες τις εθνοτικές ομάδες του ελλαδικού χώρου. Οι χορευτικές ομάδες που επιλέχθηκαν προερχόντουσαν από την Ξάνθη μέχρι την Πάτρα, καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό χώρο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στο φεστιβάλ ένα χαρακτήρα πανελλήνιο.

Με την ψυχολογία του 1ου βραβείου από το παιδικό χορευτικό λοιπόν,το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Καρυωτών Γιαννιτσών θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα του. Η εκδήλωση θα γίνει στο κτήμα Ταρινίδη (Ονείρων Ζεύξη, 20.30). Οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, για να είναι όλα όπως ακριβώς τα προγραμματίζουν οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού φορέα, έως και την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη, μέρα που θα πραγματοποιηθεί η χοροεσπερίδα. «Μετά τη χαρά της πρωτιάς από τα παιδιά του Συλλόγου στην Καλαμαριά, πάμε για την χοροεσπερίδα του Σαββάτου, στην οποία καλούμε και περιμένουμε όλον τον κόσμο», σημείωσε στην ΠΕΛΛΑNEWS η Πρόεδρος του Συλλόγου Κική Παπαδόπουλου. Όπως επισήμανε «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση της Προέδρου είχα πει ότι με τις κινήσεις και τις δράσεις μας, όλοι μαζί, έχουμε στόχο να προάγουμε τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα μας. Αυτό κάνουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με το ίδιο μεράκι, την ίδια διάθεση, αλλά και με τη στήριξη που μας δίνει ο κόσμος, γιατί όλα γίνονται γι’ αυτόν». Στην χοροεσπερίδα θα κληρωθούν πλούσια δώρα.

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος