Ο Αξονικός των Γιαννιτσών ξανά στον..."θρόνο" του | PellaNews

Ο Αξονικός των Γιαννιτσών ξανά στον..."θρόνο" του

Μέσα σε σεμνό αλλά και μιας «μεγαλόπρεπης» τελετής τοπίο εξελίχθηκαν τα εγκαίνια του νέου Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, βρίσκοντας έτσι το πολύτιμο μηχάνημα τη «θέση» του, μετά από απουσία πλέον των 5 ετών.

Οι δύο άνδρες που μίλησαν για την τελική θετική κατάληξη της υπόθεσης, δηλαδή ο Διοικητής του «Νοσοκομείου Πέλλας» Χρήστος Σμίας, όσο και ο Υποδιοικητής Αλέξανδρος Βουδρισλής, έκαναν αναφορά στις προσπάθειες που έγιναν για να γίνει πραγματικότητα η λήψη του Αξονικού και πάλι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, αλλά και στο όλο ιστορικό της υπόθεσης, μιας και το μηχάνημα ελήφθη μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg και μέσω της καλής θελήσεως της εταιρίας «Simens». Μάλιστα, ο Διοικητής Χρ. Σμίας συγκινήθηκε σε σημείο της ομιλίας του, ουσιαστικά ανακουφισμένος από την αγωνία και το άγχος όλων των προσπαθειών που έγιναν από πλευράς Διοίκησης(και όχι μόνο για το θέμα του Αξονικού).  

Σημειώνουμε επίσης, σε ρεπορτάζ πριν τα εγκαίνια, και την χρηματική διαχείριση που έγινε για να αποκτήσει και το Νοσοκομείο Έδεσσας Αξονικό Τομογράφο, κάτι που έγινε αρκετά νωρίτερα απ’ αυτόν των Γιαννιτσών (δείτε εδώ: https://www.pellanews.gr/topikagiannitsa/νοσοκομείο-γιαννιτσών-κόβει-κορδέλα-ο-αξονικός-εθελοντικές-κινήσεις-από).

Χαιρετισμό απυήφθυναν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο ΠΕΣΥάρχης της 3ης ΥΠΕ Γ. Κίρκος, ενώ μήνυμα απέστειλε για το γεγονός των εγκαινίων ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου και ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Αστέριος Αντωνίου, καθώς και η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Μαρία Μιντζόλη.  Παρών και εκπρόσωποι του Στρατού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  

Ο Δήμαρχος Πέλλας πέραν του ζητήματος, επισήμανε το χρόνιο αίτημα του Δήμου για να δοθεί από τους υπευθύνους το κτήριο του Πολύκεντρου, που βρίσκεται στο κέντρο του Πεζόδρομου, στον Δήμο Πέλλας, για να το εκμεταλλευτεί ανάλογα μιας και υπάρχουν σχεδιασμοί και δυνατότητες. Κάτι το οποίο δεν έχει γίνει και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτιολόγηση γι’ αυτό. Από πλευράς δημοτικής αρχής παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Αθ. Επιτροπάκης και ως και εργαζόμενος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ο Δημήτρης Στεργιούλας. 

Μετά από τις «τύποις» ομιλίες του μικροφώνου ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Ο κόσμος που παρευρέθηκε, κυρίως προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, μετέβησαν στο ισόγειο του Νοσοκομείου, όπου και βρίσκεται ο Αξονικός Τομογράφος, με τους επισήμους να κόβουν την κορδέλα του χώρου.

Η ίδια ταμπέλα έξω από τον χώρο του Αξονικού, που ξαναποκτά την «περήφανη» υπόσταση της, μιας και η ένδειξη «Αξονικός Τομογράφος» έχει και περιεχόμενο στο εσωτερικό του!   

Οι παριστάμενοι επανήλθαν στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, όπου απόλαυσαν δροσερά κρασιά και χυμούς, τιμώντας δεόντως και τον μπουφέ που κυριαρχούσε η γεύση του κοτόπουλου, αλλά και διαφόρων ειδών από πίτες. Όλα τα προϊόντα αποτελούσαν προσφορά επαγγελματιών της πόλης, που προς τιμήν τους προσέφεραν τα εδέσματα τους εθελοντικά.

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος