Ο Σκρέκας έδωσε "τόνο" στην ταινία "η Pella Agro ψάχνει την χαμένη της αίγλη" | PellaNews

Ο Σκρέκας έδωσε "τόνο" στην ταινία "η Pella Agro ψάχνει την χαμένη της αίγλη"

Ναι μεν χωρίς….ταμπέλα που να δείχνει καν τι διοργανώνεται στο σημείο αυτό, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Κρύας Βρύσης, αλλά με την παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, έγιναν τα εγκαίνια της Pella Agro 2019, της 6η κατά σειρά, που άνοιξε τις πύλες της.

Πύλες οι οποίες εμφάνιζαν στο βάθος εξαιρετικά μηχανήματα για τον αγρότη, με εξαιρετικά μικρή όμως συμμετοχή, κάτι που «μίκραινε» κατά κάποιον τρόπο την Έκθεση. Ομιλητές των εγκαινίων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αναφέρθηκε σε λύσεις που μπορούν να δοθούν στον αγροτικό τομέα, προχωρώντας την μακροσκελή για την περίσταση ομιλία του μέχρι τα μικρά φράγματα και τις λιμνοδεξαμενές. Ξέχασαν κάποιοι να του πουν ότι αυτά μπορούν να γίνουν στη Θεσσαλία πολύ πιο εύκολα από την Κεντρική Μακεδονία, και ειδικά στον «Νομό των εξαιρέσεων» που αποτελεί η Πέλλα.  Άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεκαετίες τώρα, δεν κυβερνούσε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το κόμμα του. Εδώ ένα Φράγμα του Αλμωπαίου και μία Τάφρος 66 δεν μπόρεσαν να τακτοποιηθούν, θα φτάσουμε μέχρι τις…λιμνοδεξαμενές; Μακάρι να προχωρήσει κάτι τέτοιο, αλλά με τα δεδομένα που έχουν δει έως τώρα, μάλλον αυτή τη στιγμή κάποια πράγματα θα τα βλέπουμε με το κιάλι. Ιδού η Ρόδος άλλωστε.

Κατά τα άλλα και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κυρίως, αλλά και ο Δήμαρχος Πέλλας άφησαν αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας ότι τώρα «υπάρχουν ευήκωα ώτα», με τον κ. Τσώτσο να κάνει αναφορά και σε οικονομικά στοιχεία, κάτι άλλωστε που γνωρίζει πολύ καλά μέσα από την χρόνια τώρα παρουσία του στο Επιμελητήριο Πέλλας.

Η κορδέλα κόπηκε, ο φωτογραφικός φακός του pellanews.gr κατέγραψε κάθε στιγμή του γεγονότος, μαζί με τα εξαιρετικά, επαναλαμβάνουμε, μηχανήματα κάθε είδους που εκτέθηκαν. Υπογραμμίζουμε όμως τον πολύ μικρό αριθμό εκθετών, κάτι που καθιστά την Έκθεση πλέον «τυπικού χαρακτήρα». Τα τοπικά προϊόντα επίσης εξέπληξαν τον Υφυπουργό, και τα οποία προσφέρθηκαν από τον Δήμαρχο ως «ενθυμιακό» δώρο από τη διοργάνωση.

Παρόντες, εκτός των προαναφερθέντων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας(με παρόντα τον Διευθυντή της Αστυνομικής διεύθυνσης Πέλλας Π. Περδικάτση), ενώ ο μόνος Βουλευτής που ήταν παρών ήταν ο Διονύσης Σταμενίτης(ο Γ. Καρασμάνης κρατά πένθος για τον θάνατο του αδερφού του). Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δ. Τζαμτζής, Μ. Ζωγράφου, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου, η πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Αγ. Μακρίδου, εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων όπως οι Ν. Δημητριάδης και Χ. Κοσμίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Αστ. Αντωνίου, εκπρόσωποι των δημοτικών οργανώσεων της Ν.Δ. από Γιαννιτσά και Σκύδρα, στελέχη της Ν.Δ. συγκαταλέγονται στη λίστα των παριστάμενων επισήμων στην εκδήλωση των εγκαινίων.  Η Έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η μέρα του ερχόμενου μήνα.

Γενικώς, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι πρέπει να μπουν τα πράγματα κάτω και να δουν οι ιθύνοντες τι μπορεί να γίνει, για να βρει η Agro την αρχική της αίγλη. Κάτι που φέρει και το ερώτημα «πώς έγινε και χρόνο με τον χρόνο παρουσιάζει φθίνουσα πορεία»…

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος