Πρώτος με ατομικό ρεκόρ ο Γιαννιτσώτης αθλητής Δημήτρης Τσίτσος | PellaNews

Πρώτος με ατομικό ρεκόρ ο Γιαννιτσώτης αθλητής Δημήτρης Τσίτσος

Το ατομικό του ρεκόρ στον ακοντισμό βελτίωσε ο Γιαννιτσώτης παγκόσμιος πρωταθλητής Δημήτρης Τσίτσος, στη διάρκεια του αγώνα στην πόλη Ιένα της Γερμανίας.

Ο (γεννημένος το 2000) αθλητής της κατηγορίας Κ20 (ο οποίος ανήκει στον ΟΦΚΑ Φίλιππο από τα Γιαννιτσά) είχε καλύτερη βολή στα 72,91 μ. στην έκτη και τελευταία του βολή και βελτίωσε το 72,47 μ., που ήταν το ατομικό του ρεκόρ του από τον Μάρτιο του 2018. Ο Τσίτσος έκανε τον δεύτερο αγώνα του μετά τον τραυματισμό στην αρχή της περσινής θερινής σεζόν, που του στέρησε στην ουσία τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς.

Ο Τσίτσος, ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα, είχε ακόμη βολές στα 661,13 μ., 67,11, 71,13 μ. και δύο άκυρες προσπάθειες. Ο αθλητής έχει ως στόχο της σεζόν μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

«Ξεκίνησα τον ακοντισμό σε ηλικία 13 ετών. Έκανα και μπάσκετ αλλά με κέρδισε το ακόντιο», έχει πει ο αθλητής στο παρελθόν σε συνέντευξη του, κάτι το οποίο τον δικαίωσε τελικά ως επιλογή, μιας και είναι πλέον ένας καθιερωμένος αθλητής και με λαμπρό παρόν και μέλλον.  

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος