Πώς χαρακτήρισαν Γιαννιτσώτη στην Κύπρο - Πήγε να κάνει τεστ κορωνοϊού | PellaNews

Πώς χαρακτήρισαν Γιαννιτσώτη στην Κύπρο - Πήγε να κάνει τεστ κορωνοϊού

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Ένα απίστευτο περιστατικό ( και τραγικό συνάμα ή όπως θα το έλεγαν και στην Κύπρο… «oh tragic» ) συνέβη με Γιαννιτσώτη, ο οποίος διαμένει, ζει και εργάζεται κανονικότατα, στην μαρτυρική Κύπρο.

Ενεργός εργαζόμενος ο ίδιος, σε επιχείρηση που δεν την επηρεάζουν τα μέτρα καραντίνας, μιας και πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, πήγε να κάνει τεστ για κορωνοϊό και οι δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους δεν τον δέχτηκαν, καθώς, όπως του είπαν κατάμουτρα, είναι…αλλοδαπός!

«Πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόσο μα τόσο την μαλα@@νση εγκεφάλου της πολιτικής εξουσίας. Περιμένω 3 ώρες στην ουρά για να δώσω δείγμα για τεστ κορωνοϊού, ανήκω στους ενεργούς εργαζόμενους, και δεν με δέχονται γιατί είμαι αλλοδαπός!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Π.Α., πρώην κάτοικος Γιαννιτσών, που ζει χρόνια τώρα στην Κύπρο.

Σε ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια πρόσθεσε επεξηγώντας: «Ρε, δεν είναι για μένα. Έχω ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, συναδέλφους, συνεργάτες, φίλους Κυπραίους. ΝΤΡΟΠΗ!», με υστερόγραφη σημείωση πως «δεν είναι ρατσιστικό το θεμα, αλλά καθαρά υγείας και επιστημονικής οξυδέρκειας».

Πολύ θα θέλαμε να δούμε από κοντά τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα τεστ, πολύ θα θέλαμε να δούμε και τον Διευθυντή τους, να του πούμε να τους χαίρεται κι αυτοί εκείνον!

Βεβαίως, ο εν λόγω συμπατριώτης μας, συμβουλευόμενος άμεσα τον δικηγόρο του, πήρε την ανάλογη απάντηση, που όλοι οι λογικοί άνθρωποι, θα περίμεναν.

Ο νομικός εκ Κύπρου του είπε πως πρόκειται για «παράφορη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολίτη της ευρωπαϊκής ένωσης σε κράτος μέλος». Απλά και ξεκάθαρα. Κι όλα αυτά που; Στην Κύπρο! Που όλοι γνωρίζουμε τη σχέση των δύο χωρών, τη συναίσθηση του ελληνικού στοιχείου και της αδελφοσύνης!

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε σχολιαστής της ανάρτησης του Γιαννιτσώτη Π.Α., έτερος πολίτης της Κύπρου, ο οποίος σημείωσε πως «επικοινώνησα με τους υπεύθυνους των τεστ, τους είπα πως είμαι ιατρικός επισκέπτης και ότι επισκέπτομαι γηροκομεία, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και πολλά άλλα και μου είπαν οτι δεν εμπίπτω στις ομάδες που πρέπει να κάνουν τεστ!».

Μάλιστα…αδελφοί…