Σημαντική διάκριση για την εκπαιδευτικό από τα Γιαννιτσά Ξανθοπούλου Ευφροσύνη! | PellaNews

Σημαντική διάκριση για την εκπαιδευτικό από τα Γιαννιτσά Ξανθοπούλου Ευφροσύνη!

Η εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά Ξανθοπούλου Ευφροσύνη

Η κα Ξανθοπούλου Ευφροσύνη είναι εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά. Λόγω σπουδών έφυγε από την πόλη και ως εκπαιδευτικός έχει εργαστεί σε πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα. Φέτος κατόπιν της κατάθεσης βιογραφικού σημειώματος, ερευνητικών προτάσεων και συνέντευξης στα αγγλικά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο περίφημο «Πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας» του ιδρύματος Fulbright (Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program – DAI) μαζί με 47 εκπαιδευτικούς από όλον τον κόσμο. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με άλλη μία συνάδελφο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την κυρία Ειρήνη Πουγούνια, που ζει και εργάζεται στην Κάλυμνο.

Μια σημαντική διάκριση για την Γιαννιτσιώτισα εκπαιδευτικό η οποία σήμερα είναι υποδιευθύντρια στο ΔΣ Ζηπαρίου στο νησί Κω.

Η διευθύντρια, Ρέβελα Φραντζέσκα, και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ. Σ Ζηπαρίου συγχαίρουν τη συνάδελφο τους και δηλώνουν στην ανακοίνωση τους: «Είμαστε υπερήφανοι, διότι μέσα στον ελάχιστο αριθμό των επιλεγέντων εκπαιδευτικών, ο ένας από τους δύο που εκπροσωπούν τη χώρα μας, ανήκει στον σύλλογό μας και προσφέρει τις υπηρεσίες της εδώ και 9 χρόνια στο σχολείο και τους μαθητές μας. Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα της, είναι η δημιουργία και η συντήρηση της νέας ιστοσελίδας του σχολείου καθώς και η οργάνωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, το πρώτο που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και «εις ανώτερα».

Το πρόγραμμα αυτό επαγγελματικής ανάπτυξης θα προσφέρει στους 48 εκπαιδευτικούς μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουν την εμπειρογνωσία τους στο αντικείμενό τους, να βελτιώσουν τις διδακτικές τους δεξιότητες, να εμβαθύνουν τη γνώση τους σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να εκπονήσουν ένα ατομικό ή ομαδικό πρότζεκτ. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση μαθημάτων, την εκπαίδευση για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας, επιμορφωτικά σεμινάρια τεχνολογίας, καθώς και ευκαιρίες παρατήρησης, συνδιδασκαλίας και ανταλλαγής εμπειρογνωσίας σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το «Πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας» χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. (U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs)

 

Η κυρία Ξανθοπούλου έχει τοποθετηθεί και θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα στο Arizona State University (ASU), θα πραγματοποιήσει διδασκαλίες σε δημοτικά σχολεία του Φοίνιξ και θα εκπονήσει ατομικό ερευνητικού έργου – project σχετικό με την εκπαιδευτική ρομποτική και τη μεθοδολογία STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics).

Επίσης στην ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται: «Οι συμμετέχοντες  θα συνάψουν συμφωνίες συνεργασίας του σχολείου μας με σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών και με το Πανεπιστήμιο της Arizona, θα διαφημίσουν το νησί μας στις Η.Π.Α. και θα αποκομίσουν εμπειρίες και γνώσεις, που θα κοινωνήσουν σε συναδέλφους και μαθητές. Έτσι το σχολείο μας θα έρθει σε επαφή με σύγχρονες διδακτικές μεθόδους, ανοίγοντας παράθυρο στην καινοτομία».