Σπουδαία αθλητική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας | PellaNews

Σπουδαία αθλητική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας

«Αθλητική-Πολιτιστική εκδήλωση. Προαγωγή του εθελοντισμού για την υγεία και την ποιότητα Ζωής μέσα από το μάθημα της Φυσικής αγωγής. 3η Εκπαιδευτική Εθελοντική Δράση Δωρεάς Οργάνων και Ιστών»

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 10.00. π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Πέλλας και υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, Χρήστο Μπαλάσκα, η αθλητική πολιτιστική εκδήλωση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκoύ Προγράμματος ERASMUS+ SPORT με τίτλο «Identifying and Motivating youth who mostly need Physical ACTivity: IMPACT- (Εντοπισμός και Παρακίνηση των υποκινητικών νέων που χρειάζονται περισσότερη συμμετοχή σε Φυσική Δραστηριότητα) και της " 3ης Εκπαιδευτικής Εθελοντικής Δράσης για Δότες αίματος και Μυελού των Οστών". 

Παράλληλα οργανώθηκε «Εβδομάδα Ολυμπιακής Άσκησης και Εθελοντισμού 3-7 Δεκεμβρίου αφιερωμένη στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία, και τη δωρεά οργάνων και μυελού των οστών. 

Μίλησαν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου Ελλάδας, κ. Άγγελος Αναστασιάδης, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, π. Ιωάννης Σπυρίδης, η κ. Παρασκευοπούλου Βασιλική, μεταμοσχευμένη από μη συγγενή δότη,η κ. Γεωργία Πισσιώτη, φοιτήτρια στην Ιατρική σχολή ΑΠΘ και εθελοντές του Συλλόγου ‘’ Όραμα Ελπίδας.’’

" Ένα γράμμα στον νεότερο εαυτό μου’’ Διαβάστηκε από τους μαθητές του σχολείου, το γράμμα του Απόστολου Χαριτωνίδη, μεταμοσχευμένου πρωταθλητή κόσμου στη δισκοβολία, στους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και κορυφαίος στην Ευρώπη στη σφαίρα, στο Πρωτάθλημα Στίβου για ΑμεΑ . Ένα γράμμα που έγραψε, με παραλήπτη το νεότερο εαυτό του.
Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικοχορευτικές δράσεις προβολή βίντεο, όπου μίλησαν επώνυμοι αθλητές για την αξία της δωρεάς οργάνων. 

Μηνύματα εθελοντισμού ,προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπό μας και κυρίως για τα παιδιά ήταν ο απολογισμός της εκδήλωσης από τους ομιλητές που μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα έστειλαν την ελπίδα για όλους τους συνανθρώπους μας που η τύχη δεν τους χαμογέλασε και τόσο πολύ!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία από το Δημοτικό σχολείο Μελισσίου και το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών. Παραβρέθηκαν επίσης ο Συντονιστής Φυσικής Αγωγής, κ. Γεώργιος Ράπτης , ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Γιαννιτσών, κ. Ηλίας Διαμαντόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ενότητας Πέλλας, κ Επιτροπάκης Αθανάσιος .
Ο Χρήστος Μυλωνόπουλος, ακορντεονίστας, έκλεισε την εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και τραγούδι.
Στο τέλος της εκδήλωσης λήφθηκαν δείγματα από εθελοντές δότες με τη συνδρομή του συλλόγου ’’ Όραμα Ελπίδας.’’
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού για τη βοήθειά τους στον μπουφέ της εκδήλωσης.
Γινόμαστε ΌΛΟΙ «αγγελιοφόροι» μηνυμάτων αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά που αγωνίζονται με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά ,δύναμη και ελπίδα!