Τιμήθηκαν οι πεσόντες της Τουρκικής εισβολής | PellaNews

Τιμήθηκαν οι πεσόντες της Τουρκικής εισβολής

Τιμήθηκαν σήμερα στα Γιαννιτσά οι πεσόντες της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο αλλά και οι δύο Γιαννιτσιωτες ήρωες που έπεσαν στην Κύπρο. 

Στην δοξολογία που έγινε στο μνημείο αλλά και στην δοξολογία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζης αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης. 

Ο βουλευτής Πέλλας με αφορμή την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του δήλωσε 

46 χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο η μνήμη παραμένει ζωντανή.

Σήμερα στα Γιαννιτσά, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων κατέθεσα στεφάνι στη μνήμη του ήρωα Γεωργίου Ρούσση που τραυματίσθηκε θανάσιμα από πυρά εχθρικών όπλων στις 20 Ιουλίου του 1974.

Άσβεστη παραμένει και η μνήμη του συμπολίτη μας Τσιτιρίδη Κωνσταντίνου από την Κρύα Βρύση που εξαφανίσθηκε μαχόμενος εναντίον των Τούρκων στις 16 Αυγούστου του 1974.

Δεν ξεχνάμε τα θύματα και τις θυσίες του Κυπριακού Ελληνισμού, με την ελπίδα και τη βαθιά πίστη ότι ο αγώνας που έδωσαν για την πατρίδα θα δικαιωθεί.

Ο αγώνας για μια ειρηνική λύση που θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία στο σύνολο του νησιού είναι διαρκής.