Χρήστος Αλεξιάδης: Από τα Γιαννιτσά στα...σαλόνια του Πειραιά! | PellaNews

Χρήστος Αλεξιάδης: Από τα Γιαννιτσά στα...σαλόνια του Πειραιά!

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Η Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών προχώρησε σε μία ακόμη χαρμόσυνη ανακοίνωση. Διότι όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, ξέρει να βρίσκει δρόμους, όταν μία ομάδα ενδιαφέρεται για έναν αθλητή της.  

Μια πρώτη πληροφόρηση είχαμε από τον πατέρα του Χρήστου Αλεξιάδη, Γιάννη, ο οποίος γνώριζε την εξέλιξη του υιού, καθώς ο Ολυμπιακός τον είχε βάλει στο μάτι από το 2020, με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση των ερυθρολεύκων από τον Πειραιά. Δεν μπορούσε ακόμη να υπάρξει κάτι επίσημο, καθώς αναμενόταν η τελική συμφωνία.

Και η στιγμή ήρθε, με την Αθλητική Ακαδημία, το «κολεγιακό» ποδοσφαιρικά ξεκίνημα του αθλητή, να αναφέρει πως «βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεταγραφή του Αλεξιάδη Χρήστου στον Ολυμπιακό».

Του ταιριάζει η θέση του κεντρικού μέσου

Ο γεννημένος το 2006 νεαρός ποδοσφαιριστής με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, βρίσκεται στην ακαδημία από την ηλικία των 8 ετών, όταν δηλαδή τον εμπιστεύτηκαν οι γονείς του, Γιάννης και Σταυρούλα, οι οποίοι τον στήριξαν σε όλα τα βήματα του. «Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν», σημειώνει η Ακαδημία.

Ποδοσφαιρικά μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του άξονα, αλλά η θέση που του ταιριάζει είναι αυτή του κεντρικού μέσου, καθώς εκεί μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα τα τεχνικά αλλά και τα φυσικά του προσόντα.

Σ. Παπαδόπουλος: «Ήθελε διακαώς να παίξει μπάλα»

Σχετικά με την μεταγραφή του Χρήστου, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών, Σάββας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «ο Χρήστος είναι στην ηλικία του από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που έχουμε στην Ακαδημία. Αυτό δεν το ξέραμε μόνον εμείς, αλλά και όλοι αυτοί που μας παρακολουθούνε. Είναι φυσικό πως τέτοιοι αθλητές δεν περνάνε απαρατήρητοι».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «ο παίκτης ήθελε διακαώς να παίξει μπάλα. Ο Ολυμπιακός ήθελε τον παίκτη και ο παίκτης τον Ολυμπιακό. Τα βρήκανε και έκλεισε η υπόθεση».

Τόνισε με έμφαση ότι «Η ΑΑΓ ποτέ και σε κανένα της παιδί δεν στάθηκε εμπόδιο ούτε καθόριζε τις επιλογές του. Eμείς ευχόμαστε στον Χρήστο να είναι υγιής και να πετύχει όλους τους στόχους του».

Καλή πορεία Χρήστο από το pellanews.gr