Εμπορικός Σύλλογος Σκύδρας: "Το να μεταβιβάζονται ευθύνες αποτυχημένων εκδηλώσεων στο σύλλογο είναι τουλάχιστον άκυρο" | PellaNews

Εμπορικός Σύλλογος Σκύδρας: "Το να μεταβιβάζονται ευθύνες αποτυχημένων εκδηλώσεων στο σύλλογο είναι τουλάχιστον άκυρο"

Για τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Ιανουαρίου 2020 και την επίθεση που δέχτηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Σκύδρας (δείτε εδώ) το Διοικητικό Σύμβουλιο του Συλλόγου απαντάει με επιστολή του στην εφημερίδα Πέλλαnews, που δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020 και αναφέρει: 

«Με έκπληξη, ακούσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, αναφορά στο όνομα του σύλλογο μας, φυσικά απουσιάζαμε από εκεί ώστε να δώσουμε κι εμείς την κατάλληλη απάντηση. 

Έτσι, λοιπόν, επίσημα ως Δ.Σ έχουμε να πούμε και να τονίσουμε ότι επί πολλά χρόνια τα καταστήματα της Σκύδρας στολίζουν τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ δρόμους της πόλης με ΔΙΚΑ τους χρήματα, όπως έγινε και φέτος. Εκτός λοιπόν από τα δικά μας καταστήματα ενδιαφερθήκαμε και πάλι, άμεσα, για τους δρόμους της πόλης μας (δεν είμαστε υποχρεωμένοι είναι άλλων υποχρέωση αυτή).

Το να μεταβιβάζονται ευθύνες αποτυχημένων εκδηλώσεων ή δράσεων στον εμπορικό σύλλογο είναι τουλάχιστον άκυρο. Πέρα από όλα αυτά, η πόλη μας είναι πολύ μικρή για έριδες και αντιπαλότητες, πρέπει όλοι μαζί να κάτσουμε σε ένα τραπέζι (και όχι με πρόχειρα τηλέφωνα και επισκέψεις στο πόδι ) ώστε να δώσουμε προτάσεις και λύσεις. Μαζί ενωμένοι για το καλό της πόλης μας και της αγοράς μας. 

Με παράπονο τόσα χρόνια ποτέ δεν ερωτηθήκαμε για την κατάσταση της αγοράς και τις ανάγκες μας, ποτέ δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία συνάντησης (εκτός από κάποιες λίγες φορές που το ζητήσαμε εμείς και ομολογώ ότι με την παρούσα Δημοτική αρχή, η πόρτα ήταν και είναι πάντα ανοιχτή) από περιφέρεια, Δήμο και βουλευτές του Νομού.

Τα καταστήματα της Σκύδρας έχουνε πολλά προβλήματα, και λόγω της κρίσης αλλά και λόγω των τοπικών θεμάτων. Πρέπει να ενδιαφερθείτε άμεσα, εκτός από τον στολισμό και τις εκδηλώσεις, μας αφορούν έργα που έχουν να κάνουμε με την καθημερινότητα μας. Μας ξέρετε ποιοι είμαστε, επίμονα ζητάμε μια πρόσκληση σε ένα Δ.Σ. ώστε ν’ αναφέρουμε τα θέματα που μας απασχολούν. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, το εναντίον, τα προβλήματα μας ενώνουν όλους. 

Επίσης πρέπει να καταλάβετε όλοι ως δημοτική αρχή, ότι η δύναμη της Σκύδρας είναι τα καταστήματα, είναι η ταυτότητα και βασικός πόλος έλξης. Ένα πράγμα θα σας πούμε: φανταστείτε την πόλη μας όπως είναι η αγορά όταν είμαστε κλειστοί, μια πόλη έρημη, χωρίς ρυθμό και χρώμα. Αυτή είναι η δύναμη μας, να δίνουμε ζωή και τόνο στην πόλη, απεναντίας εσείς μας βλέπετε ως έναν άλλο πολιτιστικό σύλλογο και φορέα, που ουδεμία σχέση έχουμε με τις δομές αυτών των συλλόγων. 

Εν κατακλείδι, ζητάμε την επόμενη φορά που θα αποδώσετε ευθύνες στο πρόσωπο μας, να είμαστε παρόν εκεί ώστε να απαντήσουμε. Επίσης να γνωρίζετε ποια είναι η δουλειά και η αρμοδιότητα του καθενός, μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και τι να πράξουμε  ο καθένας, όλα γίνονται μέσα από διάλογο και συζήτηση. 

Με τιμή Εμπορικός σύλλογος Σκύδρας».