Επίσκεψη Εργασίας στο Δημ.Σχολείο Προφ. Ηλία | PellaNews

Επίσκεψη Εργασίας στο Δημ.Σχολείο Προφ. Ηλία

Η εβδομάδα 20 ως 24 Μαΐου 2019 ,ήταν η εβδομάδα που το Δημοτικό Σχολείο Προφ. Ηλία φιλοξένησε με τη σειρά του, τους 21  εκπαιδευτικούς των εταιρικών σχολείων  από την Πολωνία, την Φινλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+με τίτλο

« Promoting literacy Skills with stories of E.U.». 2018-2020

Οι μαθητές καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενους με κεράσματα, τραγούδια, χορό και δρώμενα.

Όπως συνήθως,επισκέφτηκαν τις τάξεις και παρακολούθησαν την διδασκαλία του μαθήματος. Έθεσαν ερωτήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά.

Στη συνέχεια παρουσιάσαμε τόσο τις ψηφιακές οσο και τις καλλιτεχνικές εργασίες των μαθητών ολων των σχολείων που αφορούσαν στο συγκεκριμένο έργο που δουλέψαμε ,το τουρκικό παραμύθι.

Το απόγευμα της Δευτέρας , ο σύλλογος Γονέων οργάνωσε γιορτή για να καλωσορίσει τους επισκέπτες και μας τίμησε με την παρουσία του ο κ. Λαουντός ,εκ μέρους του Δήμου, ο οποίος γνωρίστηκε με τους εκπαιδευτικούς και συζήτησαν εκπαιδευτικά θέματα. Πολλοί γονείς συμμετείχαν στον μπουφέ που στήθηκε και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, στην οποία πήρε μέρος και η τοπική χορωδία του Προφ. Ηλία.

Επισκεφθήκαμε τον ΔήμοΣκύδρας. Εκεί μας περίμενε ο κ. Λαουντός να μας ξεναγήσει στο κτίριο. Τον ευχαριστούμε θερμά για τις δυο μέρες που ήτανμαζί μας .

Ο κ. Φανιόπουλος Λάκης, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου, μας επισκέφτηκε στο σχολείο και εξήγησε  στους φιλοξενούμενους το εκπαιδευτικόσύστημα στην Ελλάδα. Απάντησε σε ολες τις ερωτήσεις τους λύνοντας έτσι κάθε απορία. Ταυτόχρονα όμως έγινε αναφορά και σύγκριση με τα εκπαιδευτικά συστήματα των εταίρων.

Οι  συντονιστές συζήτησαν για την πορεία του προγράμματος ,μελέτησαν, σχεδίασαν και συμφώνησαν τις επόμενες δράσεις και το επόμενο παραμύθι που θα είναι το ελληνικό.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά η επίσκεψη στο Μουσείο της Πέλλας και της Βεργίνας, όπου έμπειροι ξεναγοί ξεδίπλωσαν την ιστορία του τόπου μας με πραγματικά γεγονότα.

Η επίσκεψη μας στα Λουτρά του Ποζαρ, αποδείχτηκε μια ευχάριστη έκπληξη για τους εταίρους. Εντυπωσίασε η ομορφιά του τοπίου και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάθε δυνατότητα που τους δόθηκε. Η ξενάγηση τους περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη και στον Άγιο Δημήτριο, στον Λευκό Πύργο και γεύμα στην παραλία της Περαίας.

Οι επισκέπτες μας έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις από τον τόπο μας και την Ελλάδα γενικότερα…… Όμως …

Ολα αυτά  πραγματοποιήθηκαν με συνεργασία και σύμπνοια. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Σκύδρας, την κ.Δήμαρχο ,τον αντιδήμαρχο  Παιδείας  κ. Μέγα, τον  πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Λαουντό ,τους τοπικούς συμβούλους κ. κ.Κρητίδη και Σουρουτζίδη για την αμέριστη συμπαράσταση του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σχολείου για την επίσκεψη , την παρουσία του κ. Λαουντού στην εκδήλωση ,για την προσφορά των καθισμάτων και το πλούσιο γεύμα που παρέθεσαν  στους Ευρωπαίους Εταίρους μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων  ,τους γονείς,  την χορωδία του χωριού και όλο τον κόσμο για την παρουσία τους στο σχολείο, τη βοήθεια  και τα πλούσια γεύματα που προσέφεραν στους εταίρους μας κατά την παραμονή τους στο σχολείο μας .

Ο Διευθυντής Οι εκπαιδευτικοί και η συντονίστρια

Αποστολίδου Κυριακή  Π.Ε.06

Καρασαρίδης Παύλος