Ευχαριστηριο από το "Πρωτοβουλία για το Παιδί στη Βόρεια Ελλάδα" | PellaNews

Ευχαριστηριο από το "Πρωτοβουλία για το Παιδί στη Βόρεια Ελλάδα"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

(Το ευχαριστήριο αυτό απευθύνεται στα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας, στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Παιδικό Δενδράκι», αλλά και σε όλους τους κατοίκους της πόλης, για την πρόσφατη, μεγάλη δράση ενίσχυσης του έργου μας).

Αγαπητοί μας φίλοι,

 όπως ήδη εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πρωτοβουλία για το Παιδί έχει αναλάβει να μεγαλώσει -στο Σπίτι της Βεργίνας και υπό οικογενειακές συνθήκες- παιδιά χωρίς δική τους οικογένεια. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να κρατήσει μέσα στην οικογένειά τους , φροντίζοντάς τα από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας,  άλλα παιδιά, που η τύχη τους κρέμεται από μία κλωστή…Και για τα μεν και για τα δε, το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος, δουλεύει πάνω στην επούλωση του τραύματός τους, που προκλήθηκε από την παραμέληση, την κακοποίηση, την απόρριψη και την προδοσία των γονέων τους. Το έργο αυτό, ιδιαίτερα απαιτητικό σε υπομονή και επιμονή, σε επιστημονική κάλυψη και σε επάρκεια μέσων και εξοπλισμού, διακρίνεται (μεταξύ άλλων) και από μία διαρκή και αγωνιώδη αναζήτηση πόρων, σε τρόφιμα, ρούχα, αναλώσιμα, αγαθά κάθε είδους.

Στη Σκύδρα, ως κοινοτική ολότητα, από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας μας κατανοήσατε όλα τα παραπάνω και συμπαρασταθήκατε στο έργο αυτό. Τώρα, φθάνοντας σε μία κορύφωση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, προχωρήσατε σε μία γενναιόδωρη χειρονομία έμπρακτης βοήθειας, που δεν έχει τον χαρακτήρα της προσωρινής ανακούφισης μόνον (πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, ούτως η άλλως) αλλά και της τακτικής και επαναλαμβανόμενης! Αυτό συνιστά μία ποιοτική μεταβολή σπουδαία για εμάς: μπορούμε να υπολογίζουμε σε φρέσκο γάλα (που δεν είχαμε), σε τυροκομικά (πάντα σε έλλειψη), σε φρέσκα λαχανικά (που πάντα αγοράζαμε) κλπ. Τα αισθήματά μας γι’ αυτή σας την απόφαση είναι χαρά, ανακούφιση και ευγνωμοσύνη!

   Αγαπητοί μας φίλοι, σας ευχαριστώ, σαν εκπρόσωπος της μεγάλης μας οικογένειας, που περιλαμβάνει τα μέλη και τους εθελοντές μας, τους εργαζομένους και τα παιδιά μας, για ό,τι έχετε κάνει έως τώρα και για ό,τι προγραμματίζετε στο εξής. Ήδη, κάνοντας την υπόσχεσή σας πράξη, μας στείλατε το πρώτο φορτίο τροφίμων.

Επιφυλασσόμενος για την αναγκαία ανάδειξη αυτής της κοινωνικής προσφοράς και μέσω της ηθικής ανταμοιβής της, μπορώ εκ του ασφαλούς πλέον να χαρακτηρίσω τη Σκύδρα σαν μία πόλη ανθρώπων που αγαπούν τα παιδιά, είναι σταθερά απέναντι στην κακομεταχείρισή τους και είναι ευαίσθητοι για τη φροντίδα όσων άτυχων από αυτά βρέθηκαν από νωρίς αντιμέτωπα με τη σκληρότητα της ζωής, χωρίς οικογένεια.

Με εξαιρετικά αισθήματα

Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος

 

Πρόεδρος του Δ.Σ.