Μετανάστες στην Σκύδρα: οι πολίτες ανησυχούν και δεν παίρνουν απαντήσεις | PellaNews

Μετανάστες στην Σκύδρα: οι πολίτες ανησυχούν και δεν παίρνουν απαντήσεις

Μεγάλη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα στο πρώην στρατόπεδο.

Όσο η φημολογία επικρατεί τόσο η ανησυχία μεγαλώνει και όσο οι απαντήσεις των τοπικών παραγόντων δεν είναι ξεκάθαρες τόσο οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι.

Σίγουρα η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Θα μεταφέρει στην ενδοχώρα μετανάστες. Και από την στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι έχει αποφασιστεί ότι μπορούν να μένουν και σε ξενοδοχεία αυτόματα ακυρώνεται οποιαδήποτε δικαιολογία υπήρχε στο παρελθόν και μιλούσε για χώρους φιλοξενίας δίπλα σε οικισμούς κτλ. Μια απόφαση της κυβέρνησης που φέρνει τον ελληνικό λαό στα όρια του με τους πολίτες από την άλλη να προσπαθούν να κατανοήσουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην χώρα του. Όπως ακριβώς και η πλειοψηφία των πολιτών της Σκύδρας. Μιας Σκύδρας των 7.000κατοίκων που επειδή δίπλα της έχει έναν τεράστιο χώρο -πρώην στρατόπεδο- οι πολιτικές «ευφυΐες» αυτής της χώρας θεωρούν σωστό να στείλουν εκατοντάδες ξένους που ψάχνουν την τύχη τους στον δυτικό κόσμο. ¨Έναν χώρο, όμως, που οι Σκυδραίοι «παρακαλούν» εδώ και χρόνια το κράτος να τους τον παραχωρήσει προς αξιοποίηση. Αλλά τόσα χρόνια το ελληνικό κράτος και η ελληνική γραφειοκρατία δεν θεωρεί απαραίτητο και αναγκαίο μια τέτοια έκταση να αναπτυχθεί. Γιατί προφανώς η ανάπτυξη σ’ αυτήν την χώρα περνάει μέσα από άλλες διαδικασίες. Και σήμερα, βεβαίως, βλέπουμε ότι θεωρείται ιδανικό μέρος ώστε να ξοδευτούν χρήματα για να φιλοξενηθούν οι Αφρικανοασιάτες συνάνθρωποι μας. Και για όσους νομίζουνε ότι κινδυνολογούμε, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτοί που θέτουν σε κίνδυνο (γιατί όλοι μαζί βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά) τις μικρές τοπικές κοινωνίες -όπως της Σκύδρας- είναι οι άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε πριν από λίγο καιρο στις εκλογές, οι οποίοι δεν κάνουν ούτε μια δήλωση επί του θέματος, δεν παίρνουν καμία θέση δημόσια και αρκούνται να καταθέτουν στεφάνια στους ήρωες που θυσιάστηκαν στο παρελθόν αγνοώντας παντελώς τι πράττουν οι ίδιοι για το μέλλον μας! 

Μήπως λοιπόν θα πρέπει η δημοτική αρχή να συγκαλέσει ένα έκτακτο συμβούλιο και να πάρει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος; 

Και κλείνοντας  να σημειώσουμε και κάτι τελευταίο, πέρασαν μήνες ίσως και χρόνια ώστε να παρθεί απόφαση για να φιλοξενηθεί στο πρώην στρατόπεδο το καταφύγιο για τα αδέσποτα σκυλιά. Και για όσους δεν ξέρουν, η αιτία ήταν η απόσταση. Το πόσο μακριά, δηλαδή, είναι το Ριζό από την μία μεριά και οι εργατικές κατοικίες από την άλλη διότι υπάρχουν όρια ώστε να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι. Επίσης, ακριβώς δίπλα βρίσκεται η πίστα μότο κρος, αθλητικού σωματείου του Δήμου Σκύδρας. Άλλη μια δραστηριότητα δηλαδή που συνηθίζεται να οργανώνεται αρκετά μακριά από κατοικήσιμες περιοχές. 

Και για όσους δεν θυμούνται πως είναι στο εσωτερικό του το πρώην στρατόπεδο δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει τον χώρο δεξιά κι αριστερά του κεντρικού δρόμου.