Σκύδρα: «στριμώχτηκε» η Δήμαρχος και ορίζει δικηγόρο για τα ακίνητα στο Decauville | PellaNews

Σκύδρα: «στριμώχτηκε» η Δήμαρχος και ορίζει δικηγόρο για τα ακίνητα στο Decauville

Άλλο ένα «τακτικίστικο» παιχνίδι από τη Δήμαρχο Σκύδρας, η οποία για άλλη μια φορά κάνει ότι μπορεί ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να επωφεληθεί η ίδια και μόνον η ίδια των οποιοδήποτε εξελίξεων.

Μετά την επιστολή της προς τον ΟΣΕ, η οποία έχει αριθμό πρωτοκόλλου με ημερομηνία 27/1/21, δηλαδή την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (όπου τέθηκε το ζήτημα του Decauville), αλλά περιέργως δημοσιεύτηκε χθες, βλέπουμε στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση (12/2) της Οικονομικής Επιτροπής ότι θέτει θέμα ορισμού δικηγόρου για την έρευνα των ακινήτων 67α, 62β και 62α.

Να σας θυμίσουμε ποια είναι αυτά τα ακίνητα;

Διαβάστε την παρακάτω αίτηση για να θυμηθείτε:

Με την ιδιότητα του πολίτη και μόνο αυτή και σε συνέχεια του από 14-9-2018 εγγράφου μου το οποίο έχω αποστείλει και στον Δήμο Σκύδρας κατ’ εφαρμογή των νόμων 2882/2001 άρθρο 12 παράγραφο 1 και του νόμου 1337/1983 άρθρο 28 θα πρέπει ο Δήμος να μεταγράψει τα παρακάτω ακίνητα Ο.Τ.67α, Ο.Τ.62α, Ο.Τ.62β που είναι χαρακτηρισμένα ως κοινόχρηστα και τους εκατέρωθεν σε αυτά δημοτικούς δρόμους, συνολικού εμβαδού 13.983,03τμ τα οποία αποτελούν τμήμα από το υπ’ αριθμ 367 οικόπεδο Σκύδρας δηλαδή η περιοχή Decawille στο κτηματολόγιο και το υποθηκοφυλακείο Σκύδρας. 
Επίσης θέλω να σας επισημάνω ότι στο Ο.Τ.62β βρίσκεται ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός Σκύδρας Decawille, κτίριο το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την υπ. Αριθμ ΥΠΠΟ/ΓΔΠΑ/Γ1718/34599 3 Ιουλίου 1992 απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, όπως εξάλλου ορίζεται στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο Σκύδρας και έχει ήδη εκπονηθεί η μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου από το Υπουργείο πολιτισμού, αποκατάσταση που μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από χρηματοδοτικά μέσα. 
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας ώστε να γίνει η μεταγραφή των εν λόγω ακινήτων και να γίνει η αποκατάσταση του κτιρίου. 
Κακουλίδης Πεφτούλιος

Είναι η αίτηση για την οποία στη συνεδρίαση της 26ης Ιανουαρίου η αντιπρόεδρος του ΔΣ, Γεωργία Γάτσου ζήτησε ενημέρωση από τη Δήμαρχο Σκύδρας, θυμίζοντας της ότι η ίδια ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε υπογράψει τον ορισμό δικηγόρου για το ίδιο ακριβώς θέμα. Όμως η Δήμαρχος, «τακτικίστικα» και πάλι,  έψαχνε στην κάμερα την υπογραφή της και δεν ήθελε να απαντήσει. Και μερικές ημέρες μετά πάλι ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής φέρνει το ίδιο θέμα για να ορίσει δικηγόρο, για τα νόμιμα όπως αναφέρεται. Λες και έχει πει κανείς να γίνονται τα μη νόμιμα.

Ο λόγος που δεν ενημερώνει το κοινό για τις ενέργειες του 2019 είναι προφανές ότι ανάγεται στα πλαίσια του «τακτικίστικου» παιχνιδιού της. «Στριμώχτηκε» όμως και ξαναορίζει δικηγόρο. Τον ίδιο λέτε; Θα δούμε στις 12/2 διότι δεν έχουμε τις εισηγήσεις. 

Πάντως το θέμα του ΟΣΕ, του Decauville, του στρατοπέδου λίγο παλιότερα, του υπολοίπου στρατοπέδου που ξεχάσαμε και άλλα πολλά βαλτώνουν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο ακριβώς επειδή παίζονται «τακτικίστικα» παιχνίδια.

Μακάρι οι «τακτικισμοί» να στόχευαν τους πραγματικούς αντιπάλους αυτού του τόπου κι όχι τους Σκυδραίους που πιέζουν για μια καλύτερη Σκύδρα! 

Δείτε εδώ όλα τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής