Στολίδι το Εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στη Νέα Ζωή | PellaNews

Στολίδι το Εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στη Νέα Ζωή

Ανήμερα των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στο Εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στη Νέα Ζωή τελέστηκε το πρώτο μυστήριο μετά την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης τα οποία ήταν άκρως απαραίτητα διότι το κτίριο και οι αγιογραφίες καταστρεφόταν από την υγρασία. 

Στο κάλεσμα που είχε απευθύνει η εκκλησιαστική επιτροπή για βοήθεια, οι πολίτες έδειξαν τα αντανακλαστικά τους και μέσα σε λίγο καιρό ένα πανέμορφο εκκλησάκι πήρε ζωή για πολλά, πολλά χρόνια ακόμη. 

Περί τις 7.500ευρώ ξοδεύτηκαν για την αποκατάσταση της στέγης αλλά και για ένα καινούργιο στέγαστρο το οποίο και αναβαθμίζει τον περιβάλλοντα χώρο μετατρέποντας τον ιδανικό για εκδηλώσεις. 

Ο κ. Τραπεζανλίδης Γιώργος μέλος της επιτροπής καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης που ακούραστα «παλεύει» για κάθε ζήτημα, νιώθουν αμέριστη ευγνωμοσύνη προς τους πολίτες που στερήθηκαν από τις οικονομίες τους και πρόσφεραν την στήριξη τους.

Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί η βοήθεια μιας κυρίας από την Σκύδρα, της οποίας η οικονομική στήριξη ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση του έργου. 

Ξανατονίζουμε ότι εκκλησάκια όπως αυτό της Νέας Ζωής είναι μικρές «οάσεις» στον Δήμο Σκύδρας τις οποίες πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο. 

από την έντυπη Πέλλαnews