close search results icon

Τραμπ: Θα μιλήσει σε εκδήλωση της ισχυρότερης ένωσης του λόμπι των όπλων λίγες μέρες μετά το μακελειό στο Τέξας

Τραμπ: Θα μιλήσει σε εκδήλωση της ισχυρότερης ένωσης του λόμπι των όπλων λίγες μέρες μετά το μακελειό στο Τέξας

Η εκδήλωση της NRA στην οποία θα μιλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Χιούστον του Τέξας.

Μπορεί το μακελειό με τα 19 παιδιά και τους δύο νεκρούς ανήλικους σε σχολείο του Τέξας να έχει σοκάρει και εξοργίσει όλο τον πλανήτη, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει καμία ενσυναίσθηση.

Αντίθετα, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει σε εκδήλωση της ισχυρότερης και παραδοσιακότερης ένωσης του λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ, της National Rifle Association (NRA), η οποία, μάλιστα, θα φιλοξενηθεί στο Τέξας και συγκεκριμένα στο Χιούστον.

Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να πάρουν μέρος, δείχνοντας τον ίδιο κυνισμό, κι άλλοι πολιτικοί (κατά κύριο λόγο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), όπως ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, όπως σημειώνει το CNBC.

Η διαβόητη ένωση NRA, στην επίσημη ιστοσελίδα της, διαφημίζει τη συμμετοχή του Τραμπ στην εκδήλωση που θα γίνει λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του μακελειού με τα νεκρά παιδιά στο σχολείο του Τέξας. Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτή η εκδήλωση (27-29 Μαΐου) θα είναι η πρώτη μετά την πανδημία, ενώ ο Τραμπ θα μιλήσει στις 27 Μαΐου, πρώτη ημέρα της εκδήλωσης.

Πώς δικαιολογεί ο Τραμπ τη συμμετοχή του

Ο Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη ότι θα τηρήσει τη «μακροχρόνια δέσμευσή του να μιλήσει στο Τέξας στο συνέδριο της NRA» επειδή οι ΗΠΑ χρειάζονται «πραγματικές λύσεις και πραγματική ηγεσία αυτή τη στιγμή, όχι πολιτικούς και κομματισμό».

«Εν τω μεταξύ, όλοι μας συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για τα θύματα, τις οικογένειές τους και για ολόκληρο το έθνος μας – είμαστε όλοι μαζί σε αυτό!», ανέφερε η ανάρτηση του Τραμπ, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Ποια είναι η NRA

Η NRA ή Εθνική Ένωση Όπλων είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ομάδα λόμπι για τα όπλα στις ΗΠΑ. Εδώ και χρόνια αντιτίθεται αποφασιστικά και σθεναρά σε κάθε προσπάθεια μείωσης ή περιορισμού της πρόσβασης σε φονικά πυροβόλα όπλα.

Πριν από λίγο περισσότερο από μια δεκαετία, η NRA είχε μηνύσει το Τέξας – την ίδια πολιτεία στην οποία ο 18χρονος ένοπλος σκότωσε 21 ανθρώπους – σε μια προσπάθεια να το αναγκάσει να μειώσει τη νόμιμη ηλικία για την κατοχή όπλου από τα 21 στα 18 έτη.

Από το 1991, η NRA διοικείται από τον Γουέιν ΛαΠιέρ, 72 ετών, διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ένωσης. Η Ένωση αυτή έχει ιδρυθεί το 1871 και με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε στον απόλυτο εκπρόσωπο του λόμπι των όπλων που δεν επιτρέπει να περάσουν αυστηρότεροι νόμοι για την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία, όπως άλλωστε παραδέχθηκε ξανά ο Τζο Μπάιντεν μετά το μακελειό στο Τέξας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ